2015-02-19 01:23:17• hírek • Blikk.hu

Lenyúlással vádolja Delhusát a Bon-Bon gitárosa

„Hát most le van esve az állam! Nem jutok szóhoz! És ez tényleg benne van a könyvben?" - hüledezett Delhusa Gjon, aki a Blikktől tudta meg, súlyos vád érte a Bon-Bon együttes Még mindig úton című könyvében.

- Ez sajnos ügyvéd - közölte a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett slágergyáros, amikor értesült róla, a könyvben Török Tamás, a popduó gitárosa arról ír, hogy több Delhusa-dalnak valójában ő volt a szerzője.

- Életem első nagylemeze, amelyen szerepeltem, a Csavargó címmel 1989-ben kiadott Delhusa-album volt... Gjoni megszeretett, mert abban a kiváltságban részesültem, hogy a koncertzenekarába is bevett - írja a történet bevezetőjében Török, és később így folytatja: - A következő lemezekre már írtam Gjoninak dalokat, de szerzőként mindig az ő neve volt feltüntetve. Nem éltem meg tragédiaként, hiszen valami kis pénzt adott érte, tehát kifizetett, ő pedig eltette a jogdíjakat. Fiatal voltam, örültem a lehetőségnek... hiszen Delhusa akkor óriási sztár volt Magyarországon - olvasható a könyvben.

A Blikk utánanézett, a kérdéses kétéves időszakban jelent meg a Csavargó (1989), az Átviszlek az éjszakán (1990) és a Mindenem a farmerem (1991) című aranylemez, és több százezer példányban kelt el.

- Legfeljebb három dalról lehet szó - válaszolta kérdésünkre Török Tomi, aki mai árfolyamon számítva több millió forintos jogdíjról mondott le.

Olvassa tovább a hírt a Blikk.hu-n!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: