2017-07-21 12:35:33• hírek • Agerpres.ro

Lenyűgözte a véget ért Saber Guardian a védelmi minisztériumot

Véget ért a Saber Guardian 2017 (SG17) hadgyakorlat, amelyen az Észak-Atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) 22 tagországa, összesen több mint 25.000 katona vett részt. 

A védelmi minisztérium AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint az SG17 'lenyűgöző' gyakorlat volt Románia, Magyarország és Bulgária területén, amelynek fiktív forgatókönyve szerint ellenséges erők által elfoglalt területet kellett felszabadítania a részt vevő több mint 25.000 katonának, 3.000 technikai eszköz (közöttük 90 repülőgép) segítségével.

A közlemény szerint a hadgyakorlat során bebizonyosodott a szövetséges országok gyors reakcióképessége egy közös védelmi manőver szükségessége esetén. A katonák egy sor harcászati folyamatot gyakoroltak végig közösen: légi rohamot, taktikai felvonulást, folyóvizeken való átkelést, tűzvezetést, az összes harcászati eszköz alkalmazását, orvosi mentést és a sérültek ellátását.

A román hadsereg részéről a szárazföldi erők mintegy 8.000 katonája vett részt 1.000 technikai eszközzel, a légierők több mint ezer katonája 40 repülőgéppel, és a haditengerészet 800 katonája 10 hadihajóval, 12 hajóval és 18 szárzaföldi eszközzel.



Az egyik legnagyobb lélegzetű gyakorlat a Duna folyam átkelése volt, ezen 1.600 katona vett részt 400 technikai eszköz segítségével.

A sérültek elszállítása és kezelése valóságközeli forgatókönyv szerint zajlott, ezt országos szinten az Orvosi Igazgatóság koordinálta.

A hadgyakorlatot az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ, OSCE) 13 tagországának küldöttei figyelték meg a földről és helikopterekből.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: