2009-05-26 12:04:13• hírek • Szatmár.ro

Lenyűgöző látványvilág

Betekinthetünk a Chevrolet West szatmárnémeti márkaképviseletével partnerségben június 14-én megszervezésre kerülő Chevrolet DragRacing gyorsulási verseny show-elemeibe.

Már több alkalommal is tájékoztattuk olvasóinkat a versenyzőkről, a különleges, több száz lóerős autókról és a beteg gyerekek „örömautóztatásáról". Most egy kicsit a látvány vizeire evezünk, hogy a Szatmár Megyei Reptérre kilátogató érdeklődők már most elképzelhessék mire számíthatnak június 14-én.

A szervezők szerint a Chevrolet DragRacing egyik fő attrakciója minden bizonnyal a már sokak által várt drift show lesz. Itt a sportág két magyarországi eminense radírozza le az aszfaltot, név szerint Kerényi Ádám Magyarország 2008-as drift bajnoka, a King of Europe versenyek többszörös díjazottja egy 350 lóerıs BMW E36 M5-össel, és Papp Peti, aki egy 320 lovas Chevrolet Camaro volánja mögül mutatja meg a szatmári közönségnek, hogy mit is jelent a professzionális driftelés.

De hogy mi is a drift? A drift szabad fordításban csúsztatást, sodródást jelent. Aki még nem hallott erről a sportágról, annak valószínűleg ez még nem mond túl sokat. A drift nem más, mint az autó tökéletes uralásának és irányításának látványos demonstrálása oly módon, hogy az autó lehetőleg egy centimétert se haladjon a szokásos módon egyenesen.

Akinek viszont nem nyújt elég izgalmat a magyarországi bajnok fiatalok mutatványa, annak sem kell hazamennie. A rendezvény szponzorainak jóvoltából Romániában először lép pályára Erdős Csaba Magyarország és Közép-Európa leggyorsabb dragsterével. Ez a 3000 lóerős aszfaltfaló szörnyeteg olyan látvány- és hangélményt nyújt, amelyhez esetleg egy rakéta kilövését lehetne hasonlítani. A magyar Top Dragster több rekordot és pályacsúcsot ért már el, és nem elhanyagolható információ az sem, hogy a 100 km/órás sebességet 0,9 másodperc alatt éri el! Elgondolkodtató...


Romániában először lép pályára Erdős Csaba Magyarország és Közép-Európa leggyorsabb dragsterével
Romániában először lép pályára Erdős Csaba Magyarország és Közép-Európa leggyorsabb dragsterével


A dragrster gyorsulása mellett ugyanakkor streetfighter bemutatót is megtekinthet a közönség. Erdős Csaba, a motoros, aki talán kicsit "őrültebb" a többieknél is, magyar- és nemzetközi versenyek streetfighter bajnoka egy rendkívül látványos bemutatót fog tartani, melyet nagy dinamizmussal, teljes biztonsággal, és maximális kontrollal hajt végre. Az ő nevéhez fűződik amúgy a vakon egykerekezés abszolút világrekordja is: 180 km/h, 1,5 km, fekete csuklyában!!! Ilyen és ehhez hasonló ínyencségekkel kedveskedik a Chevrolet DragRacing az adrenalin szerelmeseinek.


A magyarországi East Block műremekeinek egyike a a western és a cowboy filmek világát idéző Opel Fadett
A magyarországi East Block műremekeinek egyike a a western és a cowboy filmek világát idéző Opel Fadett


De nem csak a száguldás kedvelői találhatnak maguknak néznivalót a Chevrolet DragRacingen, hiszen egy autós rendezvény sem lehet teljes a tuningolt járművek nélkül. Június 14-én olyan gépcsodák érkezhetnek városunkba, mint például a magyarországi East Block csapat műremekei: a western és a cowboy filmek világát idéző Opel Fadett, a kissé utópisztikus Pökedli, vagy a fapados Trabi. De itt lesz még a WarnerBros mesefiguráival díszített Nissan Micra és a kis Zöld Buggy is. Mindezek mellett a japán kocsik átalakításával foglalkozó Red Sun Team is jelezte részvételi szándékát, ahogyan a sound tuninggal foglalkozó Fusion team is szabadjára engedi majd a decibeleket.



Különleges látványt nyújt a WarnerBros mesefiguráival diszített Zöld Buggy is
Különleges látványt nyújt a WarnerBros mesefiguráival diszített Zöld Buggy is


Mint bizonyára sokan emlékeznek, a legutóbbi AutoTuningShow-n mutatkozott be a szatmári közönségnek a helyi retroautó-rajongókból álló OldTimer Club, amelynek fő célja a klasszikus, veterán autók iránti érdeklődés felkeltése és ápolása, saját autók restaurálása és kiállítása. A Chevrolet DragRacing szervezői azokra is gondolnak, akik szeretnének egy kisebb autós időutazáson részt venni. A nosztalgia kedvelőinek nagy örömet jelenthet az Oldtimer Expo. Ennek keretében az előzetes jelentkezések alapján a múlt nagy képviselői közül30-40 autócsodát tekinthetnek meg az érdeklődők: jönnek a nagybányai "bogarasok", Kolozsvárról és Nagyváradról is érkeznek majd nosztalgia autók, "cinquecento"-k, kacsák és egyéb érdekes, letűnt korszakokat idéző járgányok.


Bizonyára a Pökedlirei is rácsodálkozik majd a szatmári közönség
Bizonyára a Pökedlirei is rácsodálkozik majd a szatmári közönség


A szervezők tájékoztatása szerint a mai napig már több, mint 40 romániai versenyző iratkozott be a gyorsulásra. Temesvárról eddig 12 autó jelentkezett, köztük: Honda Civic TypeR, AudiS3, HondaS2000, Renault 5GT turbo, BMW M6 és persze a 430 lóerős Mitsubishi Evo IX. Kolozsvárról eddig 10 autó, köztük Golf V GTI, átalakított FordFiesta, Bukarestből pedig 8 autó jön, köztük Románia egyik leggyorsabbja, a 11 másodperces Opel Speedster, RS6os Audi, és egy-két Mitsu, Subaru. Mindezek mellett jönnek még Nagyváradról is, de ők főként a tuningkiállításra fognak koncentrálni.

Múlt és jelen találkozása, száguldás és akrobatika egymásra találása: mindez a Chevrolet DragRacingen június 14-én a szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtéren.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: