2009-02-24 17:15:05• hírek • MTI/AP/Reuters

Lenyűgöző jelmezek a riói karneválon

Lenyűgöző uszályok, párizsi kánkán, Kleopátra és egy rekord, amit csak a riói karneválon lehet megdönteni. Ezek az első benyomások a hét végén kezdődött fesztiválon.

A Sambadrome nézőit - nagyjából 80 ezer embert, közte Luiz Inacio Lula da Silva elnököt - a tejben fürdő, aranyba burkolt Kleopátra és a Moulin Rouge hangulatát idéző kánkán mellett a legkisebb ruhadarab rekordjának megdöntése nyűgözte le.

 

Az.O'Globo című újság szerint Dani Sperle modell ezüstszínű kiegészítőin kívül nem viselt mást mint egy 3 centi hosszú ruhadarabkát. Az eddigi rekordot 4 centivel tartotta Viviane Castro, akit tavaly a zsűri meg is büntetett a meztelenkedési szabályok megsértéséért. Az egyelőre nem ismert, hogy az új rekorder szambaiskolája is kap-e büntetést. Különleges produkció volt a fürdés történetét eltáncoló iskoláé is; 18 ezer liter vizet használtak fel előadásukhoz.

A televíziók által közvetített karneválon évente mintegy ötezer, alig öltözött táncos vesz részt, a szambaiskolák számára ez nagyon komoly megmérettetés. Az iskolákat többek közt a koreográfia, a hangulat, a szervezettség és az ének alapján pontozzák. Egy rendezetlen szárny, vagy egy hibás "tomporpompásító" a győzelembe és a következő évi indulás jogába kerülhet egy iskolának. Tavaly amiatt zártak ki egy iskolát, mert a vezető táncosról leesett a nemi szervét "takaró" anyagdarab.

Apró balesetek idén is történtek, a Mocidada iskola egyik ruhája lángra kapott, a francia ihletésű kánkán előadáson.

Szambatáncos a Riói karneválon

Hatalmas show a karnevál

Színes karneváli kavalkád

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: