2009-02-25 16:57:17• hírek • Parajdi Andrea

Lényeges kérdésekről döntenek

Nehéz dolguk lesz csütörtökön a városi tanácsosoknak, hiszen a februári tanácsülésen számos fontos kérdés terítékre kerül. A 28 napirendi pont között több lényeges beruházási terv előterjesztése is szerepel.

A.február 26-i tanácsülésen ismét szó esik a 16-os lakótelep felújítására készülő koncessziós szerződésről, amelyet már több alkalommal hiánypótlás miatt elutasítottak a tanácsosok. A szerződés minden részlete átfogó, és egyértelmű feltételeket kell tartalmazzon, hiszen egy 49 évre szóló egyezményben nem lehetnek hiányosságok.

Ilyés Gyula polgármester az elfogadás előtt álló városrendezési tervek közül a Golescu híd lábához tervezett bevásárlóközpont, és a Mikola felé vezető út mellett kiépülő aquapark urbanisztikai tervét emelte ki. Mindkét beruházás nagymértékben befolyásolja majd Szatmárnémeti összképet, így az elkészült dokumentációk minden részlete megfelelő kidolgozást igényel.

Ezek mellett döntés születik majd az Északi Színház felújítására készülő műszaki dokumentációról is. Mint kiderült ezek alapján kíván uniós támogatást szerezni Szatmárnémeti városa, a Színház teljes modernizálására. Minél hamarabb jóváhagyja a tanács az elkészült tanulmányokat, annál hamarabb kerülhet benyújtásra a projekttervezet.

Továbbá csütörtökön újratárgyalják az új autóbuszállomás létesítéséről szóló határozattervezetet is, amelyet októberben már egyszer jóváhagytak, azonban a Prefektúra Intézménye megtámadta az elfogadott rendeletet. Ellenvetésükkor arra hivatkoztak, hogy először szükség van a szállításügyi minisztérium belegyezésére, majd ezt követően dönthet a helyi tanács. Azt is kifogásolták, hogy kétharmados többséggel kellett volna jóváhagyni az új buszállomás létesítésének határozattervezetét.

A lakosságot a speciális szemétszállítási díj bevezetéséről szóló határozati előterjesztés érinti leginkább. Ezt a havi 8 lej/fő összeget azoknak kell majd fizetni, akik nem szerződnek le a szemétszállításra a Florisal Köztisztasági Vállalattal. Ahogyan ismeretes erről is hozott már döntést a városi tanács, azonban akkor is közbelépett a Prefektúra. Megtámadták azt a rendelkezést, melynek alapján a város mindenkitől hivatalos nyilatkozatot kért arról, hányan élnek a háztartásban. A polgármester szerint a városvezetés nem szegett törvényt ezzel az intézkedéssel, s ha nem is a tervezett módszerrel, de mindenképpen fizetésre bírják azokat a személyeket is, akik megpróbálnak kitérni a szemétszállítási tarifák alól.

Ilyés Gyula polgármester elmondta:mindenképpen fizetésre bírják azokat a személyeket is, akik megpróbálnak kitérni a szemétszállítási tarifák alól.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: