2014-08-13 10:11:23• hírek • Szatmár.ro

Idén is lesz borfesztivál Krasznabélteken

Augusztus 16-17-én rendezik meg a II. Krasznabélteki Szőlő és Borfesztivált.

Újra megszervezik Krasznabélteken a borfesztivált. A szervezők között találjuk a Szatmár Megyei Tanácsot, a Szent Orbán Hegyközséget, az NDF helyi szervezetét és természetesen a helyi polgármesteri hivatalt is. Erre augusztus 16-17-én fog sor kerülni és ami az előző évekhez képest változás, hogy kevésbé ragaszkodnak a hagyományok népszerűsítéséhez. Példának okáért: nem csak hagyományos sváb ételeket lehet majd fogyasztani a rendezvényen, hanem lacikonyhák is kiköltöznek a rendezvényre. Borok szempontjából sem csak helyi borászok nedűit lehet majd kortyolgatni, hanem érkeznek a környező falvakból, Magyarországról, sőt Ukrajnából is bortermelők.

A fesztiválon nem csak bort, hanem szőlőt is lehet majd kapni - a gyümölcsből pedig kóstolót kaptak a keddi sajtótájékoztatón résztvevő újságírók is.

Adrian Stef megyei tanácselnök dícséretesnek nevezte, hogy fesztivált szervez Krasznabéltek és követendő példaként állította a többi település elé. Ha ugyanis a falu és községnapokat fesztiválként szervezik meg, szerinte több látogatóra számíthatnak, így a megye turisztikai potenciálja is nőni fog. Szintén a turisták megyébe vonzása szempontjából fontos a helyi borok, szatmári borvidékek népszerűsítése is - mondta a tanácselnök.

A krasznabélteki rendezvény szombaton, augusztus 16-án fúvószenekaros felvonulással veszi kezdetét 12 órakor, késő délutánig pedig népzenei és néptánc-előadások lesznek a színpadon. 19.40-kor lépnek színpadra a Bertici Fivérek, 20.40-től Sihell Ferry és Henna koncertezik, 22 órától pedig Anna Lesko fog fellépni. Éjfélig kell várniuk azoknak, akik meg szeretnék csodálni a tűzijátékot.

Vasárnap 14 órakor kezdődik a színpadi program, a népi zenekarok és táncosok műsora pedig 19 óra körül ér véget. Ekkor kezdi koncertjét a magyarországi Desperado zenekar, majd jön az Insect paródiaegyüttes, majd 21 órától Dancs Annamari.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: