2012-03-27 19:34:50• hírek • Szatmár.ro

Lengyelországban léptek pástra a tőrözők

Hét tőröző gyermek vett részt a 20 ország ifjú tehetségeit felvonultató Challenge Wratislavia versenyen.

Az Izsáki Arnold vezette hétfős szatmári csapatból először a 14-15 éves fiúk léptek pástra. Két szatmári, Aldea Iulian és Bodó Benjámin versenyzett ebben a korosztályban az összesen 147 fős mezőnyben. Aldea kitűnően vívott a csoportjában, minden asszóját nyerve jutott a 132-es táblára, és csak a legjobb tizenhatba kerülésért vívott közdelemben győzte le egy lengyel sportoló. Ő összesítésben a 18. lett, Bodó Benjámin pedig a 29..

A 12-13 éves fiú tőrözők korosztályában 218 tőröző szállt harcba az első helyért - Pop Edwin ebben a kategóriában a 40. helyen végzett.

A lányok versenyében a 14-15 éves korosztályban Lazin Alexandra a 47., Haidu Adriana a 84. lett - ebben a korcsoportban 108 tőröző szerepelt. A 12-13 évesek között  Potor Andrea a 24., Aldea Rebeca pedig a 45. helyen végzett, az ő csoportjukban 156 sportoló lépett pástra.

„Nagyon erős és kemény verseny volt, de le a kalappal a gyerekek előtt, jól vívtak ebben a népes mezőnyben. Jövőre ha sikerül, megint eljövünk, és akkor megpróbálunk jobb eredményt elérni, egy ilyen nagy versenyen mindig lehet mit tanulni, és lehet szokni az ilyen viadalok hangulatát" - mondta Izsáki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: