2010-07-13 15:29:05• hírek • Szatmar.ro

Lengyelországban a szatmári művészek

Több mint száz képzőművészeti alkotást állítanak ki Szatmárnémeti testvérvárosában, Rszezovban. A szatmári művészek nemcsak műveiket küldték el, hanem ők maguk is részt vesznek a kiállítás megnyitóján, ahol ottani alkotókkal találkoznak.

A két város közötti kapcsolat szorosabbra fűzése érdekében közös kiállítást szerveztek a települések alkotói. Kedden, Eugen Munteanu, a Képzőművészek Egyesületének szatmárnémeti kirendeltségének elnöke, valamint Muhi Sándor kurátor elindultak a kiállítás megnyitóra, hogy eleget tegyenek a lengyel meghívásnak. Természetesen a kiállítás főszereplői, azaz az alkotók sem maradnak ki a rendezvényből, Ilyés Gyula polgármesterrel együtt ők is részt vesznek a július 15-én sorra kerülő ünnepélyes megnyitón. A rendezvény „Szarmárnémeti Rzeszovban" nevet viseli, és 27 hazainak adatik meg a lehetőség, hogy lengyelországi képzőművészet kedvelőkkel is megismertesse tehetségét.

Egy katalógust is elkészítettek, amelyben a következő képzőművészeket mutatják be: Aurelia Busuioc, Erdei Stefan, Herczeg Edward, Adrian Golban, Gnandt Stefan, Ioan Gozman, Ion D. Ion, Király Gabriela Luciana, Lazin Csaba, Muhi Sándor, Eugen Munteanu, Nyiri Zoltán, Cristina Gloria Oprisa, Liviu Paul, Lia Paul Trifu, Dorel Petrehus, Corneliu Pop, Nicolae Pop, Ioan Pop Prilog, Révész Csaba, Reha Márk, Ioan Sasu, Valer Sasu, Lola Scripor, Liviu Artenie Scripor és Szemak Papp Zsuzsa.


A szatmári művészek Lengyelországban is kiállítanak
A szatmári művészek Lengyelországban is kiállítanak


A művészet összekapcsoló ereje a lengyelországi kiállítás megnyitása után sem marad abba, hiszen július 19-én, hétfőn a szatmárnémeti Művészeti Múzeumban a lengyel alkotásokat is kiállítják, amelyek augusztus 9-ig lesznek láthatóak.

A közös kulturális rendezvény azon kívül, hogy összehozza a két ország művészeit egymással, lehetőséget is nyújt nekik, hogy szélesebb körökben közszemlére tárják alkotásaikat, s így idegenben is megismerhetik a szatmári kortárs művészetet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: