2015-09-07 14:31:49• hírek • Szatmar.ro

Lengyelországba látogatott Adrian Stef

Az elmúlt hétvégén Lengyelországba látogatott Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. Pénteken és szombaton részt vett egy autós találkozón, illetve önkormányzati vezetőkkel találkozott.

Stef előbb Krakkóban vett részt a Lengyelországi Dacia Klub negyedik országos találkozóján. Ez a látogatás egyfajta válasz arra, hogy júniusban a lengyelországiak is itt voltak a veterán autók találkozóján. „Íme, egy román autó, gyerekkorom márkája, ily harmonikus módon képes összekapcsolni két országot. Úgy gondolom, ez a klub egy kedvező előzménye lehet a két régió, Szatmár megye és Malopolski járás közötti kapcsolatok szorosabbá fűzésének", jelentette ki a helyszínen Stef.

Ezt követően a szatmári delegáció meglátogatta Wieliczka történelmi városát, ahol fogadta őket Artur Koziol polgármester. A városvezető elmondta, a régió tűzoltói Dacia Dustert használnak, a márkának ugyanis rendkívül komoly presztízse van az országban.

Stef fontosnak nevezte a hasonló találkozókat, mert azok testvérkapcsolatokat, közös uniós pályázatokat eredményezhetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: