2017-11-03 08:24:15• hírek • Oszkó Viktória

Lengyelországba kirándultak a Német Líceum diákjai

Október 23-28. között a szatmárnémeti Johann Ettinger Német Elméleti Líceumból egy csoport tanuló és kísérőik látogathattak el Lengyelországba, a Strzelno partneriskolába.

Tanulmányi áthallgatáson vehettek részt szatmárnémeti diákok az Erasmus+ nemzetközi tanulmányi programnak köszönhetően. 11. osztályos diákok és kísérő tanáraik utaztak ki Lengyelországba, ahol részt vettek a fogadó iskola tanóráin, többek között bepillantást nyerhettek több szakterületet is érintő matematika oktatásba.

Mivel a tanórák a megye különbőző pontjain voltak megtartva, így a diákoknak volt lehetőségük betekinteni a Mezőgazdasági Kutatóintézet aktív mindennapjaiba is, ahol méréseket végeztek és madártenyésztéssel kapcsolatos tevékenységeket is folytattak. Torunban, a Mézeskalács Múzeumban a diákok elsajátították a tradícionális mézeskalács készítés fortélyait is, de meg kellett ígérniük, hogy senkinek sem fogják felfedni a recept titkát.  
 


Utolsó nap bolgár, román és lengyel diákokkal nemzetközi csoporttalálkozót szerveztek, ahol a tanulók egy rögtönzött matematika versenyen bizonyíthatták rátermettségüket. Közben a kísérő tanárok elfoglaltságáról is gondoskodtak a szervezők, a pedagógusok egyfajta szakmai továbbképzést kaptak, ahol a matematika tanítási módszertanát elemezték, de tájékoztatást kaptak az interdiszciplináris képzéssel kapcsolatban is, és az informatikai eszközök használatára vonatkozó gyakorlati tudást is szereztek.

A fogadóintézmény gondoskodott arról, hogy a vendégek megismerjék a helyi történelmet és a nemzeti sajátosságokat is. A három iskola következő, hasonló jellegű tanulmányi találkozója Bulgáriában, Szófiában lesz, várhatóan 2018-ban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: