2018-06-23 21:09:20• hírek • MTI

Lengyelország-Kolumbia, avagy a nagy vesztesek csatája

Mindkét csapat győzelmi kényszerben lép pályára a Lengyelország-Kolumbia mérkőzésen az oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportkörének vasárnapi játéknapján.

Egyaránt nagyot botlott az első fordulóban a H csoport továbbjutásra leginkább esélyesnek ítélt két csapata, a lengyel és a kolumbiai. Mivel a kvartett második fordulójának zárómeccsén éppen egymás ellen játszanak Kazanyban, vasárnap 21 órától, ugyanúgy győzelmi kényszerben lesznek, mivel egy újabb vereség megpecsételné a sorsukat.
    

A szenegáliakkal szemben 2-1-re alulmaradó lengyel válogatott és a japánok által 2-1-re legyőzött - a harmadik perctől emberhátrányban játszó - kolumbiaiak meccsének kimenetele teljesen bizonytalan, már csak azért is, mert világversenyen eddig még egyszer sem futottak össze. Az sem igazán mérvadó, hogy legutóbbi találkozójukon, amely egy barátságos mérkőzés volt 2006-ban Chorzówban, a dél-amerikaiak nyertek 2-1-re.
    

Az előzetes hírek szerint a vasárnapi meccsen mindkét válogatott új összetételben lép pályára, több poszton lesz változás a kezdőcsapatokban. A lengyeleknél például a védelem oszlopának számító Kamil Glik futhat ki a pályára. A védő teljesen kigyógyult vállsérüléséből, és sokat tehet azért, hogy a csapat védelme - amely ki-kihagyott az afrikaiakkal szemben - ezúttal végig megbízhatóan teljesítsen. 
    

A kolumbiaiaknál José Pékerman szövetségi kapitány ismét bevetheti az alapegyüttes játékosaként az egyik legnagyobb sztárt, James Rodriguezt, akit az első meccsen egyórányi játék után le kellett cserélnie, a Bayern München támadó középpályása ugyanis gyorsan felépült vádlisérüléséből. 
    

Hogy kiélezettnek ígérkező küzdelemnek néznek elébe a felek, jól példázzák a kolumbiaiak kiváló csatára, Radamel Falcao szavai is, aki így nyilatkozott: "minden labdáért óriási lesz a harc, olyan lesz ez a csata, mint egy világbajnoki döntő".
    

Míg a Lengyelország-Kolumbia összecsapás leginkább a kiesés elkerüléséről szól, addig a csoport másik meccse, a Jekatyerinburgban 18 órakor kezdődő Japán-Szenegál mérkőzés a továbbjutásról dönthet. Amelyik csapat nyer, az hat pontjával már nyeregben érezheti magát. A statisztika mindesetre az afrikaiaknak kedvez: az egymás elleni eddigi mindkét barátságos mérkőzést Szenegál nyerte.
    

A japán csapat középpályása, Honda Kejszuke mindazonáltal bizakodó, szerinte ők nyerik a meccset.  "Tisztában vagyunk az erősségeikkel, de ugyanúgy a gyengéikkel is, ezeket kell tudnunk kihasználni" - fogalmazott a 32 éves futballista, az AC Milan korábbi légiósa.

 

Vélhetően a továbbjutásért lép pályára az oroszországi világbajnokság G csoportjának második fordulójában vasárnap az angol labdarúgó-válogatott, amely Panamával találkozik.

 

A szigetországiak a nyitófordulóban a csapatkapitány Harry Kane duplájával - a második gólt a 91. percben szerezte a Tottenham Hotspur csatára - győzték le Tunéziát, míg a közép-amerikaiak csak egy félidő erejéig tudták tartani magukat a belgák ellen, végül 3-0-s vereségbe "futottak bele".
Miután Belgium szombaton a papírformának megfelelően legyőzte Tunéziát, egy sikerrel az angolok is biztosítják helyüket a 16 között. 
    

Az európai gárda legnagyobb fegyvere továbbra is Kane, aki amióta csapatkapitány, hat válogatottbeli fellépésén nyolcszor volt eredményes. Az együttes korábban két világbajnokságot (1982 és 2006) kezdett két győzelemmel.
    

A statisztikák is egyértelműen az angolok sikerét vetítik előre, hiszen Panama a legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak egyet nyert meg, míg Anglia 11 találkozó óta veretlen.
    

Az angol sajtó szerint Gareth Southgate szövetségi kapitány egy helyen változtat majd a tunéziaiak elleni kezdőcsapatán, Raheem Sterling helyét Marcus Rashford veheti át.


 

G csoport:
Anglia – Panama 15.00 TVR1, M4

H csoport:
Japán – Szenegál 18.00 TVR1, m4
Lengyelország – Kolumbia 21.00 TVR1, m4

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: