2010-06-16 16:01:58• hírek • Kocsis Zoltán

Lendületes Chile könnyed győzelme

Egy némileg szerencsés góllal, de megérdemelten győzte le Chile Hondurast.

A Chile-Honduras találkozóval szerda kora délután bemutatkozhatott a labdarúgó világbajnokság utolsó csoportja, a nem véletlenül latinnak nevezett H jelű kvartett. A két latin-amerikai gárda pedig igen jó nyitányt produkált, a torna egyik legélvezhetőbb összecsapását bemutatva.

A két csapattal kapcsolatban érdekes, hogy Hondarus 1982 után kvalifikálta magát a világbajnokságra, Chile pedig 1962 óta nem nyert vb.-meccset. Igaz, olyan sok tornán nem szerepeltek azóta: négy vb.-n 13 meccset játszottak. A találkozó érdekessége továbbá, hogy mindkét együttes legjobb csatára, akiket történetesen egyaránt Suazónak hívnak, sérülés miatt a kispadról nézte csak a küzdelmet, Humberto illetve David Suazo bemutatkozására tehát még várni kell.

A dél-amerikaiak az első perctől átvették a játék irányítását, amit Fernandez 3. percben leadott szabadrúgása is jelzett. Chile komoly mezőnyfölényt alakított ki szinte rögtön a kezdő sípszó után, nem sokat óvatoskodott, rohamozni kezdte a hondurasi kaput. Főleg a teljes jobb oldalt bejátszó, de középen is sokszor zavart okozó Sanchez, valamint Valdivia és Vidal volt nagyon aktív. Több szép akciót is vezettek (volt olyan, hogy egy támadáson belül kétszer is sarokkal tették tovább a labdát) és egy ilyen után meg is szerezték a vezetést. A 33. percben Isla futott fel a jobb oldalon, középre adott, ahol érkezett Beausejour, akire a menteni igyekvő védő rárúgta a labdát, róla pedig a kapuba került a játékszer. Chilének a gól után esze ágában sem volt visszaállni (ilyet eddig talán csak Németország tett eddig) és tovább rohamozott, Sanchez a 44. percben ki is hagyott egy komoly ziccert.

Bár Honduras leginkább a védekezéssel foglalkozott, amikor lehetősége volt rá, nem átallott meg kontrázni, így a chilei fölény ellenére is lüktető volt a játék. És ez így maradt a szünet után is, amikor előbb Sanchez, majd Valdivia került ziccerbe. A meccs, sőt, talán az egész vb, eddigi legnagyobb helyzetét Ponce hagyta ki. Vagy Valladares akadályozta meg bravúrral? Történt, hogy a 64. percben Vidal tett középre fejjel egy labdát, Ponce pedig két méterről, csukafejessel próbálkozott, de a hálóőr menteni tudott.

Chile az utolsó tíz percet leszámítva lendületesen és eltökélten ment előre, de Islát blokkolták a kapu közvetlen előterében, Jara löketét pedig Valladares védte, míg a túloldalon Bravónak nem sok dolga akadt, így a dél-amerikaiak teljesen megérdemelten győztek. A Ronaldo, Eto'o, Drogba, Messi kaliberű sztárok közül eddig utóbbi mellett Özil nyújtott kimagaslót, ezután a meccs után pedig Sanchez nevét is oda kell írni a felsorolás folytatásaként, míg Chile elkötelezett támadó fociját is dicséretet illeti, a gárda komoly szerepet játszhat a tornán.

Chile - Honduras 1-0
gól:
Beausejour (33.)
Honduras:Valladares - Mendoza, Chavez, Figueroa, Izaguirre - W. Palacios, Guevara (Thomas, 64.), Alvarez, Espinoza - Pavon (Welcome, 60.), Nunez (Martinez, 78.)
Chile: Bravo - Isla, Medel, Ponce, Vidal (Contreras, 81.) - Carmona, Millar (Jara, 52.), Fernandez, Valdivia (Gonzalez, 87.), Beausejour - Sanchez

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: