2011-06-10 12:22:44• hírek • Szatmár.ro

Lemondtak a tiltakozásról

Keddtől ismét felírnak ingyenes és ártérítéses gyógyszer-recepteket a háziorvosok, miután lemondtak a további tilktakozásról. Az orvosok a jövő hét elején aláírják az új keretszerződést az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) megyei kirendeltségeivel.

A háziorvosok Országos Szövetségének, illetve Patronátusának képviselői péntek délelőtt tájékoztatták Cseke Attila egészségügyi minisztert döntésükről. A szervezetek javasolják tagjaiknak, hogy tegyék le iratcsomóikat a pénztáraknál, hogy jövő hét elején aláírhassák az új szerződést az egészségügyi ellátásra.

A döntés értelmében, keddtől, június 14-től minden háziorvos ismét kiállít receptet ártámogatott és ingyenes gyógyszerekre, valamint küldőcédulákat a szakorvosi rendelőkbe.

„Értékelem a háziorvosok döntését és köszönöm, hogy úgy döntöttek: elsősorban a betegeikre gondolnak, ahogy én azt minden találkozónkon kértem. Továbbra is fenntartom, hogy a háziorvosi ellátás az ágazat fontos része és ezt támogatni is fogjuk" - nyilatkozta Cseke Attila egészségügyi miniszter.


Végül aláírták a keretszerződést
Végül aláírták a keretszerződést


Bár az egészségügyi ellátást szabályozó keretszerződést minden évben az OEP az orvosok képviselőivel együtt dolgozza ki, az egyeztetések az utóbbi években soha nem mentek zökkenőmentesen. Tavalyhoz hasonlóan, 2011-ben is Cseke Attila egészségügyi miniszterre hárult a közvetítés a felek között. Miután a háziorvosok igényeit teljesítette a szaktárca, a miniszter már a múlt héten arra biztatta a háziorvosok szövetségeit: a zökkenőmentes betegellátásért, tegyenek le az anyagi jellegű, jelen pillanatban teljesíthetetlen követeléseikről és írják alá az új szerződéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: