2009-02-05 14:48:12• hírek • Ferenczi Noémi

Aki hibázott, felelni fog – ígéri Arafat

Dr. Raed Arafat, az Egészségügyi Minisztérium államtitkár-helyettese dr. Ion Bazac egészségügy-miniszter utasítására, személyesen érkezett a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba annak a részteleki 71 éves szívbeteg asszonynak az ügyében, akit súlyos betegsége ellenére hazaküldtek, majd nem sokkal később otthonában halt meg. Egyelőre nem tudni ki felelős az asszony haláláért.


Cornelia Bozgat hétfőn dél körül a részteleki mentősök szállítottak be a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba. A vizsgálatok során kiderült, az asszonynak több súlyos betegsége van: súlyos szívelégtelenség, magas vérnyomás. A beteget átküldték a II Megyei Kórház szívosztályára, ahol ismét megvizsgálták, majd visszaküldték a Sürgősségi Kórházba ahová egy éjszakára utalták be.

Másnap újra megvizsgálták, kiállítottak számára egy gyógyszerreceptet és hazaküldték. Kedden este, a kórházból való távozása után néhány órával részteleki otthonában érte a halál.

Dr. Raed Arafat államtitkár-helyettes vezetésével egy bizottság érkezett a szatmári kórházba, hogy kivizsgálják az esetet. "A miniszter kihangsúlyozta, az estet a legapróbb részletekig ki kell vizsgálni. Felvesszük a kapcsolatot a kórház vizsgálóbizottságával, közösen kielemezzük a történteket és aki hibázott, felelni fog"- nyilatkozta az államtitkár-helyettes.

Az estet kivizsgálásával egy hattagú bizottságot bíztak meg, az eredményeket pedig a nyilvánosság elé fogják tárni.

Az esettel kapcsolatban próbáltuk telefonon elérni a kórház sajtóreferensét, Constantin Demiant, azonban nem válaszolt hívásainkra.

A Szatmár Megyei Kórház épülete

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: