2013-12-10 20:23:57• hírek • MTI

Lemondott a köztévé vezetője

Lemondott a román köztelevízió elnök-vezérigazgatója kedden. A román média szerint Claudiu Saftoiu így akarta elkerülni, hogy a parlament leváltsa.

Saftoiu a parlamenthez intézett levelében kérte a felmentését röviddel azelőtt, hogy a törvényhozás szavazott volna a televízió tavalyi éves beszámolójáról. A román parlament végül elutasította a beszámolót, ami Saftoiunak a leváltását jelentette volna.

A parlamenti szavazáson a jelentés mindössze 21 támogató szavazatot kapott, 262 honatya voksolt ellene és 10 tartózkodást számoltak. A kedd délutáni parlamenti szavazás következtében a köztévé igazgatótanácsát is menesztették.

Levelében Claudiu Saftoiu a felmentése mellett azt is kérte, hogy a parlament ne utasítsa el a beszámolót, mert így legalább az igazgatótanács a helyén maradhat. Szerinte ellenkező esetben lehetetlen helyzetbe kerül a köztévé. A parlament azonban nem vette figyelembe a kérését, így most a köztelevízió élére teljes egészében új vezetőséget kell választani.

Saftoiu tavaly nyár óta vezette a súlyos anyagi gondokkal küzdő Román Televíziót. Őt válságmenedzseri megbízással nevezték ki, hiszen az intézmény súlyosan eladósodott és veszteségesen működött.
A lemondott intézményvezető mandátuma alatt hajtották végre azt a nagyszabású, 30 százalékos leépítést, aminek nyomán 980 embert bocsátottak el a köztévétől, amelynek így 2340 alkalmazottja maradt.

A leépítések és az átszervezés nyomán Saftoiu vállalta, hogy hét év alatt törlesztik az intézmény mintegy 140 millió eurónak megfelelő adósságát, ami az elmúlt években halmozódott fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: