2011-11-30 16:30:04• hírek • Kocsis Zoltán

Lemondott a korrupcióval vádolt Szatmár megyei főtanfelügyelő

Szerda délután lemondott tisztségéről Mariana Popa, a Szatmár Megyei főtanfelügyelő. Döntéséről közlemény formájában szerkesztőségünket is értesítette a Megyei Tanfelügyelőség.

„2011 december 1. hatállyal Mariana Popa főtanfelügyelőnő lemondott tisztségéről. A Szatmár Megyei Főtanfelügyelőség reményét fejezi ki, hogy Mariana Popa tanárnőben egy remek támaszt talál majd annak érdekében, hogy a szatmári oktatást európai szintre tudjuk emelni. Az Oktatásért, a Kutatásokért, a Ifjúságért és a Sportért felelős minisztérium a lehető legrövidebb időn belül kinevezi utódját", áll a rövid közleményben.

Popa lemondása közvetlen munkatársait is váratlanul érte. Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes a szatmár.ro megkeresésére elmondta: ő maga is a sajtóból értesült főnöke lépéséről. A Demokrata-Liberális Párt (PDL) Szatmár megyei szervezete női tagozatának vezetője híres volt arról, hogy nem tudott (nem akart) kommunikálni a sajtóval, ám a jelek szerint munkatársai felé sem volt túlságosan közvetlen.

Szász elmondta továbbá, hogy amíg a tanügyminisztérium nem jelöli ki Popa utódját, addig ő látja el a feladatkörét. „Eddig is az volt a gyakorlat, hogy ha a főtanfelügyelőnő nem tartózkodott a városban vagy valamilyen oknál fogva nem dolgozott éppen, akkor én irányítottam a napi teendőket".

Popa lemondásának pontos oka ismeretlen. Az főtanfelügyelőnőt egész szerdán nem lehetett elérni. Valószínűleg nem járunk messze az igazságtól, ha tettének hátterében az utóbbi napok eseményeit feltételezzük. Az Országos Korrupcióellenes-Ügynökség (DNA) pénteken jelentette be, hogy eljárást kezdeményez ellene megvesztegetés vádjával.

Kedden a Szatmárnémeti Városi Tanács ülésén Kereskényi Gábor alpolgármester „felelőtlennek" és „rossz szándékúnak" nevezte Popát, mert az tisztségénél fogva akadályozta, hogy az egykori 13-as Általános Iskola épületébe költözzön a Helyi Rendőrség főkapitánysága.

Érdekes adalék a történethez, hogy a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség honlapján Popa vagyonnyilatkozatát nem lehet megnézni, ellentétben például Szász Piroskáéval.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: