2014-01-08 15:59:43• hírek • Kocsis Zoltán

Lemondott a kórház menedzseri tisztségéről Marc Adrian

Lemondott a Szatmár Megyei Kórház menedzseri tisztségéről Marc Adrian. Meglepő bejelentését a szerdai sajtótájékoztatón tette, tagadja ugyanakkor, hogy a belgyógyászat körül kialakult botrány állna döntése hátterében.

„Amint azt bizonyára önök közül sokan tudják, 2013 december 31-én lejárt a kórház menedzseri kinevezésem. Akkor a megyei tanács úgy döntött, két hónappal meghosszabbítja azt. Ezennel azonban lemondok ideiglenes kinevezésemről és azonnali hatállyal visszalépek a menedzseri tisztségemtől", jelentette ki Marc.

A szakember elmondása szerint döntése nem függ össze a kórház belgyógyászati osztálya körül kirobbant botránnyal. Amint arról beszámoltunk, az egészségügyi minisztérium eljárást indított az osztály egyes kórtermeiben uralkodó irdatlan állapotok miatt, a megyei tanács és az egészségügyi intézmény vezetősége pedig azonnal elrendelte ezen épületrészek bezárását és rehabilitálását.

„Az elmúlt három évben jó és rossz élmények egyaránt értek. A saját mérlegem pozitív. Amit három évvel ezelőtt célként magam elé kitűztem, azt úgy érzem, meg is valósítottam. Örülök, hogy munkámmal hozzájárulhattam a szatmári egészségügy fejlesztéséhez. És annak is örülök, hogy a megyei tanács nélkülem is folytatni kívánja ezeket a beruházásokat. Remélem, úgy maradok meg az emberek emlékezetében, mint egy olyan személy, aki jó szándékkal tevékenykedett", mondta Marc.

Jövőjét érintő sajtókérdésre immár Adrian Stef megyei tanácselnök válaszolt, mondván, Marc elnöki kabinetjében tevékenykedik majd tovább, elsősorban az egészségügyi projektek felügyelete lesz a feladata. Stef ígérete szerint napokon belül kinevezi az új menedzsert, aki egyelőre ideiglenesen átveszi Marc helyét. Sajtóértesülések szerint Aurelia Vulciu és Paula Mare neve is szerepel az esélyesek között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: