2009-01-13 23:12:15• hírek • Csenteri Judit

Lemondott a belügyminiszter

Gabriel Oprea belügyminiszter a keddi nap folyamán sajtótájékoztató keretén belül jelentette be, hogy lemond tisztségéről.

Döntését azzal magyarázta, hogy a kormány nem hagyta, hogy teljesítse megbízatását, marionettbábuként pedig nem akart működni – olvashatjuk a realitatea.net tájékoztatásában.

Lemondását megelőzően, a hétfői nap folyamán a Szociáldemokrata Párt megvonta Opreatól a politikai bizalmat és kilátásba helyezte kizárását a pártból. Ennek oka – ahogyan azt Mircea Geoana egy sajtótájékoztató keretén belül is kifejtette – az, hogy Oprea a párt beleegyezése nélkül, illetve a koalíciós egyezség megkerülésével nevezett ki államtitkárokat és igazgatókat a belügyi tárcához.

Oprea azonban úgy véli, hogy ő mindössze egy korrekt és hatékony minisztériumot szeretett volna szervezni, éppen ezért nem fogadja el, hogy mások mondják meg neki, kiket nevezzen ki tárcájához. Sajtótájékoztatójában azt hangsúlyozta, hogy a kinevezések alkalmával törvényesen járt el, és saját pártjával szemben is korrekt volt. Most pedig azért mond le, hogy „a kormány hatékonyan és feszültségektől mentesen működhessen egy gazdaságilag válságos periódusban”.
Oprea egy hatékony belügyminisztériumot akart létrehozni

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: