2014-02-27 02:41:12• hírek • Kocsis Zoltán

Lemészárolta a Real Madrid a Schalkét

A Bajnokok Ligája idei nyolcaddöntőinek első mérkőzései után levonhatjuk a szomorú következtetést: kevés visszavágónak maradt igazi tétje. Egy-két összecsapás pedig már a vicc szintjére süllyesztette a földkerekség legszinvonalasabb klubsorozatát.

Abból kiindulva, ahogy a Paris St.Germain 4-0-ra ütötte ki a múlt héten a Leverkusent annak saját szurkolói előtt, fenn állt a veszélye egy hasonlóan egyoldalú meccsnek Gelsenkirchenben is. Jens Keller pedig egy bátor Schalkét küldött a pályára, amelyben négy támadó is helyet kapott. A Real Madrid ellen viszont ez már-már vakmerőségnek tűnik. A spanyolok pedig ezt már az első félidőben jelezték, amikor előbb Benzema, majd Bale használta ki a hazai védelem megingásait. A két gól között Casillas talán a szezon védését mutatta be Draxler közeli lövésénél, igazolva a mondást: végy egy jó kapust.

Keller mester nem értette meg az első félidő üzenetét és ahelyett, hogy megpróbálta volna csökkenteni a zakó mértékét, a szünet után Obasi majd Goreczka személyében további támadókat hozott be. A Real Madrid pedig gyakorlatilag átrohant csapatán. A szünet után kevéssel Ronaldo is betalált, majd kezdődött elölről a sorminta: Benzema, Bale, Ronaldo. Azaz, a BBC csatársor.

A meccs legszebb gólját az utolsó pillanatban Huntelaar szerezte, ám ez olcsó vigasz a gelsenkirchenieknek. A 17 méterről kapásból megeresztett bomba csak arra volt jó, hogy megszakítsa Casillas 952 perces góltalansági rekordját.

Az est másik meccsén jóval kevesebb gól született, viszont legalább nyitottabb marad a visszavágó. Persze amikor Azpilicueta passzát Torres a 9. percben a kapuba rúgta, nem úgy tűnt, hogy a Galatasaray komoly nehézségek elé tudja állítani a Chelsea-t. Az első fél óra után aztán a törököknek sikerült kiegyenlítettebbé tenni a meccset.

Mi több, a szünet - na meg Torres helyzete - után Inan előbb a kapufát találta el, majd néhány perccel később egy szögletet követően Chedjou közelről kiegyenlített. Az utolsó negyed órában aztán kapujuk elé szögezték a londoniakat a hazaiak, ám újabb gól már nem született.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, első meccs:

Schalke - Real Madrid 1-6
gólok: Huntelaar (90.) illetve Benzema (13., 57.), Bale (21., 69), Ronaldo (52., 89.)

Galatasaray - Chelsea 1-1
gólok: Chedjou (64.) illetve Torres (9.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: