2009-11-13 15:27:42• hírek • Gozner Gertrud

Lemaradt az erdődi vár a döntőről

Második helyen végzett a szatmári műemlék a szavazáson.

Nem jutott be az erdődi vár a TVR1 tévéadó által indított verseny döntőjébe, amelynek az ország fontosabb műemlékeinek megismertetése és helyreállítása volt a célja. A tovább jutott épületek a december elsejei fináléban versenyeznek egymással a nézők szavazataiért.

Az erdődi vár elvesztette a közönségszavazást és a második helyen végzett a hetedik alkalommal megszervezett, a történelmi műemlékek restaurálást célzó országos programban. Az erdődi vártorony november elsején lépett be a versenybe az ország egyéb neves műemlékeivel együtt.

Ha nem is jutott be a döntőbe, a TVR1 műsorán keresztül az egész ország megismerhette a Szatmár megyei műemléket, amely még sok helyi lakos számára is ismeretlen. A város elöljárói szomorúan fogadták a műsorban elért helyezést. Egyedül az vigasztalja a helyieket, hogy legalább híre ment ennek a szép műemléknek.

Noha elvesztette a versenyt, az erdődi vár európai pénzekből mégis felújításra kerül. Az erdődi polgármesteri hivatal három évvel ezelőtt elkészítette a vár restaurálási projektjét, és a tavalyi évben az Erdélyi Középkori Vásárok Körútja projekten keresztül 700 ezer eurót nyert meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: