2015-05-08 15:53:31• hírek • MTI, Hirado.hu, Szatmár.ro

Lelőtték a román nagykövetet is szállító helikoptert Pakisztánban

Legkevesebb hat ember, köztük Norvégia és Fülöp-szigetek pakisztáni nagykövete is meghalt pénteken egy katonai helikopter balesetében Pakisztán északkeleti, hegyvidéki részén - közölte a hadsereg.

A diplomatákból és újságírókból álló küldöttség három helikopterrel a Himalája előhegységében lévő Gilgit-Baltisztán tartományba utazott, amikor az egyik légi jármű, 11 külföldivel és hat helybelivel a fedélzetén leszállás közben egy iskolaépületnél a földnek csapódott - mondta el a delegáció egyik tagja, aki egy másik helikopterben utazott.

A hadsereg közlése szerint az egyik külföldi halálos áldozat a Pakisztánban akkreditált norvég, a másik a Fülöp-szigeteki nagykövet volt. Meghalt két nagykövetfeleség, a malajziai és az indonéziai nagykövet felesége is. A sérültek között van továbbá a holland, valamint a lengyel nagykövet. Életét vesztette a helikopter két pilótája is. Egy szemtanú elmondta, hogy a helikopter-baleset következtében az iskola kigyulladt. A baleset idején gyerekek is tartózkodtak az épületben.

A román nagykövet túlélte a balesetet

A román külügyminisztérium tájéákoztatása szerint a helikopterben utazott Románia pakisztáni nagykövete, Emilian Ion is, aki kisebb sérülésekkel túlélte a balesetet.

A pakisztáni tálibok azt állítják, hogy ők lőtték le a helikoptert

A pakisztáni tálibok azt állították pénteken, hogy légelhárító rakétával ők lőtték le azt a katonai helikoptert, amely lezuhant az ország északkeleti részén, és amelynek utasai közül többen, köztük külföldi nagykövetek is meghaltak. A tálibok hozzátették, hogy Navaz Sarif miniszterelnököt vették célba. Egyelőre  kétséges, hogy a tálibok igazat közöltek-e, vagy csak  önmagukat kívánták dicsőíteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: