2010-12-08 11:16:13• hírek • Szatmár.ro

Lelkisegély-szolgálat telefonon a Caritasnál

Telefonos lelkisegély szolgálat középkorú és idős személyeknek.

2010 őszén a Szatmárnémeti Caritas Szervezet és a budapesti DélUtán Alapítvány együttműködésében, Romániában elindult az idős és középkorú embereknek szóló telefonos lelkisegély szolgálat. 13 évig egész Európában egyedülállóan Magyarországon, Budapesten működött ez a szolgáltatás, ahol a DélUtán Alapítvány képzett önkéntesei fogadták a magyarországi hívásokat minden nap, még az ünnepnapokon is. Meghallgatják a telefonálókat, együtt gondolkodnak velük, együttérzéssel, figyelemmel, ítélkezés nélkül beszélgetnek velük gondjaikról.

A tanácsadást továbbra is a magyarországi szakemberek biztosítják. Hogy a szolgáltatás a romániai magyar ajkú érdeklődőknek is ingyenes maradhasson, a Szatmárnémeti Caritas idősgondozási programjában dolgozó szakemberek
vállalták a közvetítő szerepet. Aki szeretné megosztani valakivel szorongásait, családi vagy egyéb problémáit, első lépésben a Szatmárnémeti Caritast kell felhívja a 0372-758285 telefonszámon, munkanapokon 9 és 15 óra között, ott megadva, melyik napon szeretné, hogy a DélUtán munkatársa visszahívja őt az általa megadott telefonszámon.

A lelkisegély szolgálat lehetőséget nyújt a középkorú és idős embereknek, hogy súlyosbodó gondjaikat megoszthassák, nem maradjanak magukra a bajban. Amennyiben az érdeklődők nagy száma ezt indokolja, a Szatmárnémeti Caritas Szervezet tervezi, hogy saját szakembereket képez és von be a tanácsadásba, így a szolgáltatás elérhetővé válik majd a román anyanyelvű lakosság részére is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: