2012-01-03 16:09:50• hírek • Póti Orsolya

Lelkisegély chaten és e-mailen keresztül

Romániában 2010 őszén indult el a középkorú és idős embereknek szóló telefonos lelkisegély-szolgálat a Szatmári Caritas Szervezet és a magyarországi DélUtán Alapítvány közreműködésével. Január 1-től a 25 év felettiek számára is elérhetővé vált egy hasonló ügyelet, azonban ez számítógépen keresztül.

A budapesti DélUtán Alapítvány kibővítette lelkisegély-szolgálatát: az alapítvány pszichológusai január 1-től a 25 év felettieknek is segítséget nyújtatnak az interneten keresztül. A telefonos lelkisegély-szolgálat továbbra is 45 év felettiek számára szól, ugyanis ezt nem lenne egyszerű kibővíteni.

Azonban chaten és e-mailben 25 éven felül bárkinek a rendelkezésére állnak határok nélkül, így a Szatmár megyeiek is bátran felvehetik a kapcsolatot az alapítvány önkénteseivel. Az alapítvány elsősorban olyan 25 és 45 év közöttiekre gondolt, akiknek nincs szenvedélybetegségük, nem homoszexuálisak, nem rákbetegek. Csak éppen boldogtalanok, nem találják a kiutat bizonyos szituációkból, vagy csak éppen megszeretnék osztani gondjaikat valakivel.

Az alapítvány munkatársai nyitottan, teljes elfogadással meghallgatják azokat az embereket, akiknek sokszor nincs kivel megbeszélniük gondjaikat, félelmeiket, szorongásaikat. Nem ítélkeznek, nem vitatkoznak és tanácsot sem adnak, de mégis segítenek továbblépni a gondokon.

A 25 felettiek számára szóló lelkisegély-szolgálat január 1-jétől elérhetővé vált a www.delutan.hu internetes oldal által, ahol bekapcsolódhatnak a chat-szolgáltatásukba, illetve felkereshetik az alapítványt e-mailen is a delutan@delutan.hu címen.

A szolgáltatás 18-21 óra között érhető el a hét minden napján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: