2015-09-07 11:02:17• hírek • Szatmar.ro

Lelkiismeretes hozzáállással

A lényeg megtartására, vagyis az istenélmény, a hit elmélyítésére kell a továbbiakban is minél nagyobb hangsúlyt fektetni - mondták az ifjúsági csoportvezetők, kiértékelő programjukon.

Ősz van, véget értek a több száz gyermeknek élményt nyújtott nagyszokondi gyermektáborok is. Az egyházmegyei ifjúsági csoportvezetők - pontosabban azoknak egy szűkebb köre - a nyári mozgalmas időszakot követően egy napot arra szántak, hogy visszatekintsenek és kielemezzék a történteket. Szeptember 5-én szombaton ezért a Székesegyház plébánia közösségi termében találkoztak. Gondolatokat, érzéseket, ötleteket, pozitív és negatív tapasztalatokat akartak feltárni, azokat megvizsgálni. A rajzos visszatekintést, játékot és kérdőíves felmérést is magába foglalt program által az ifjúsági iroda vezetői részletes képet állítottak össze a gyermektáborok valóságáról.

A csoportvezetők, akik az egyházmegyei programokon kívül plébániájukon is szerepet vállalnak a közösségi élet megszervezésében, számos javaslattal jöttek a táborok működésének finomítását illetően. Elmondták például, fontos, hogy továbbra is olyan fiatalokból váljék csoportvezető, akik első sorban nem szórakozni, hanem jó példával elől járni akarnak a táborok alkalmával. A jó csoportvezető ugyanis mindig figyel a lényeg megtartására, az istenélményre, a hit elmélyítésére a gyerekek körében. Teszi ezt őszintén, hiszen neki is fontos az Istennel való szoros kapcsolat. A gyerekek pedig látva egy korban hozzájuk közel álló fiatal mindennapi tanúságtételét, bátrabban vállalják fel maguk is a közösségben s majd otthon, barátaik előtt hitüket.

A szombati program végén időt fordítottak a közelgő - szeptember 19-én, Kaplonyban - megrendezésre kerülő ifjúsági találkozó előkészítésére is. Megkezdték a feladatok leosztását a jelenlevők között, ötleteltek a különböző megoldási, megvalósítási lehetőségeken. Ez lesz ugyanis a következő nagy - több száz fiatalt egyszerre megmozgató - rendezvény, amit az elmúlt évekhez hasonlóan jól kell, hogy közösen megrendezzenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: