2017-01-17 08:08:24• hírek • Refszatmar.ro, Szatmar.ro

Lelki uzsonna a kölcseysek első áhítatán

Mintegy negyvenen döntöttek úgy a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai közül, hogy feláldozzák nagyszünetük egy részét, és elmennek a díszteremben megtartott rövid áhítatra.

Rácz Ervin a Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági előadója a Hegyi beszéd magyarázatát kezdte el a kölcseys SZIKE-áhítatokon. Hétfőn 12 órától a Máté evangéliuma 5. részének első három versét olvasta a diákoknak: „(Jézus) Látva a sokaságot felment a hegyre, és amint leült, odamentek hozzá tanítványai. Ő pedig szólásra nyitotta száját, és így tanította őket: Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa."

Az igehirdető három rövid üzenet helyezett az érdeklődők szívére: Jézus nemcsak néz, hanem meg is lát bennünket, s ez feltétlenül jó hír. Ő ugyan a sokaságot is látja, de igazán a tanítványaihoz szól, azaz azokhoz, akik meg is akarják őt hallgatni. A világ által nyújtott boldogságot hamar meg lehet unni, elpárolog, de az Istentől kapott öröm örök.

Kovács Erika vallástanárnő vezetésével énekeltek is az ifjak, s ha a látszat nem csalt, nem bánták meg azt, hogy lelki uzsonnát is magukhoz vettek. Minden hétfőn 12 órától újabb lehetőség lesz erre, a Hegyi beszéd számukra is érdekes, tanulságos és építő gondolatokat rejt magában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: