2014-05-16 14:37:55• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Lelki útravaló az esperestől

Közeledik az érettségi és a ballagás. A végzős diákok a búcsú érzetével érkeznek életük újabb lehetőségéhez, tudva azt, ha becsukódik egy ajtó, kinyílik egy másik. Kovács Sándor a Szatmári Református Egyházmegye esperese a Szatmárnémeti Református Gimnázium tizenkettedikes diákjaival találkozott, beszélgetett az esperesi hivatal tanácstermében.

Az esperes mindegyik osztályt külön-külön fogadta, buzdítva őket a józsuéi biztatással: Csak légy bátor és erős! Mindegyik diákot megkérdezte arról, hogy milyen családi körülmények között él, milyennek találta a gimnáziumban eltöltött éveket, mit változtatna az iskola rendszerén, mit tenne másképp, ha vissza lehetne forgatni az időt és milyen tervei vannak a jövőre nézve.

Nagyon jó hangulatú és őszinte beszélgetések alakultak ki, ahol a diákok elmondták, hogy ha újból iskolát kellene választani, akkor is a Refibe mennének, mert családias a hangulat, mert jó csapatra leltek, és mert Isten vezetését is érezték az évek hosszú során.

Az esperes úr reményét fejezte ki abban, hogy sok prédikációt hallottak és az élet ösvényeit járva eszükbe fog jutni a megpróbáltatások idején és akkor is, ha minden rendben megy, egy-egy ige, ami megerősíti őket. Addig is a templom ajtaja mindegyikük számára nyitva áll.

Kovács Sándor esperes végzősökkel találkozott

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: