2019-02-20 13:12:39• hírek • Bede Emőke

Lelki terrorban tartotta idős szüleit egy kaplonyi férfi. A rendőrség közbelépett

Újabb ideiglenes távoltartási végzést állított ki a rendőrség: ez alkalommal egy részeg férfira hívta ki az egyenruhásokat az idős édesapa.

A nagykárolyi rendőröket egy 79 éves kaplonyi bácsi arról értesítette február 19-én, hogy a velük egy háztartásban élő részeges fiúk folyamatosan családi viszályokat generál, idős szüleit cifrábbnál cifrább szidalmakkal bombázza, mi több, nem ritkán tör-zúz is a házban. Az egyenruhások a helyszínen végzett vizsgálat során megállapították, hogy az idős férfi szavai nem puszta rágalmak, a házaspárt az 51 éves férfi folyamatos rettegésben tartja, lelki és fizikai állapotukra egyaránt veszélyt jelent.
 

Az ügy kivizsgálását követően a rendőrség emberei egy nemrégiben elfogadott törvénycikk értelmében ideiglenes távoltartási végzést állítottak ki. Az alkoholtól gyakran agresszívvá vált férfinak azonnal el kellett hagynia a házat, illetve kötelező módon 300 méteres távolságot kell tartania családjától.
 

Az 5 napig érvényes távoltartási végzést a rendőr egyébként abban az esetben állíthatja ki, ha úgy véli, hogy a család bármelyik tagjának személyi szabadságát vagy testi-lelki épségét veszélyezteti a vele egy háztartásban élő másik személy. Ilyenkor egy 21 kérdésből álló kérdőívet alapul véve feltérképezik a helyzetet, majd az eredményeket kiértékelve, a törvény adta keretek között dönthetnek arról, miként orvosolják a helyzetet. A végzés kiállításához nincs szükség bírósági beleegyezésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: