2013-01-23 13:14:13• hírek • Póti Orsolya

Lelki napok és egyéb fontos rendezvények a Hám Jánosban

Egyes rendezvények és fontos vetélkedők ki sem maradhatnak a Szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum éves programjából. Ilyenek a Lelki Napok, a Vidám Versek Versmondó Versenye, vagy a Hám János Napok.

A Szatmárnémeti Hám János Teológiai Líceum iskolaközösségét a második félévben is színes programok várják. Az iskolában folyamatosan fontos szerepet kap a lelki nevelés, és ebben nagy szerepük van a heti egy alkalommal tartott közösségi szentmiséknek. A szentmiséken mellett lelki gyakorlatos hétvégéket is szerveznek évente egyszer minden osztálynak külön-külön.

Rendhagyó módon március 31-én közös lelki napra kerül sor, amelyen az egész tanintézmény részt vesz a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium 25 diákjával, tanárával és iskolalelkészével együtt.

Április első hetében kerül megrendezésre a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Hám János Napok. A rendezvény idén is a már megszokott programokkal várja a diákokat, szülőket és tanárokat. Az ünnepi megnyitó után változatos programok sorozata veszi kezdetét: kézműves foglalkozások, különféle vetélkedők, kiállítások és táncos mulatság.

Az iskola közösségfejlesztő tevékenységei közül az egyik legkedveltebb rendezvény a Sportnap, amelyen az iskola miden egyes tagja részt vesz. A Sportnap célja a test és a lélek edzése mellett a kommunikáció elmélyítése, illetve a rendezvény lehetőséget teremt arra, hogy a tanárok, szülők, diákok új oldalukról ismerjék meg egymást.

A Hám János Teológiai Líceum idén immár 13. alkalommal rendezi meg a Vidám Versek Versmondó Versenyét, amelyen ezúttal is bemutatkoznak a versmondók egy-egy humoros magyar irodalmi alkotással. A megmérettetésnek a Szatmár megyei szakasz mellett országos szakasza is van, amelynek április 26-27. között ad otthont az iskola.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: