2017-03-01 10:04:26• hírek • refszatmar.eu

Lelki életjelekről Szatmár-Szamos-negyed imahetén

Ezen a héten tartja imahetét a Bethlen Gábor téri templomában a Szatmárnémeti-Szamos-negyedi Református Egyházközség. A keddi alkalomba nyerhetünk betekintést, amikor Nagy Brigitta belényessonkolyosi és körösjánosfalvai lelkipásztornő hirdette az Úr szavát.

Kedden délután 17 órától a Korinthusiakhoz Írott Második Levél 5. részének 15 verséből szólt az Ige: „... és azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, ezután ne maguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt." Élsz vagy halott vagy? - szólt a kérdés az igehirdető ajkáról, mely azért nem furcsa, mert, ahogy a fizikai életnek, úgy a lelki életnek is megvannak a jelei. A lelki élet jelei a következőek: érzékenyek vagyunk Isten Igéjére, beszélgetünk saját szavainkkal Vele, fáj a bűn, a kapcsolatainkat rendezni akarjuk, segítőkészek vagyunk, másokat is megtérésre akarunk vezetni. Ezek a lelki életünk jelei, s nem a vallásosságunk, jó cselekedeteink. A fizikai halál visszafordíthatatlan, a lelki még menthető. Ahogy a prédikációra felelő ének is üzente: „ma még lehet, ma még szabad, borulj le a kereszt alatt!" (474. ének)

Bogya Kiss Mária tiszteletes asszony köszöntötte a gyülekezetet és a vendég lelkésznőt, aki bemutatkozó beszédében elmondta, hogy a Szamos-negyedben hallotta először az életet mentő Igét, majd a teológia elvégzése után Nagyvárad-Velencére, majd a Belényesi-medencébe került. A gyülekezet énekkara szép zengéssel köszönte meg a szolgálatot, közben két vers is elhangzott.

Az imahét további részében, szerdán Fábián Csaba nagyecsedi lelkipásztor, csütörtökön Lucza István Attila Sarmaság-bányatelepi lelkész érkezik a gyülekezetbe.

Pénteken szeretettel hívják a történelmi egyházak nőtagjait az Ökumenikus Női Világimanap jubileumi, 25. alkalmára. Az idei programot a Fülöp-szigetek keresztyén asszonyai készítették el. A Szatmár-Szamos-negyeden megrendezendő imanapon Budapestről érkeznek szolgálattévők: Dr. Békefy Lajosné Dr. Röhrig Klaudia fog Igét hirdetni, ezt követően pedig előadást tart: Dr. Békefy Lajos lelkipásztor, a Presbiter lap főszerkesztője, Keresztyén nők Jézus Krisztus szolgálatában címmel. Szombat délután és vasárnap délelőtt Dr. Békefy Lajos fog prédikálni. Mindenki szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: