2011-05-16 12:20:37• hírek • Szatmár.ro

Lelkészfeleség-találkozó volt

Szombaton a szatmári esperesi hivatal tanácstermében Nagy Erika sarközújlaki lelkipásztornő, egyházmegyei missziói előadó szervezésében gyűlt össze a mintegy 17 lelkipásztor-feleség azért, hogy együtt hallgassák Isten Igéjét és, hogy sorstársakként megosszák tapasztalataikat egymással.

Bogya Kis Mária, a Szatmár-Szamosnegyedi Gyülekezet lelkipásztornője, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Nőszövetségének elnöke hirdette az evangéliumot, amelyben Jézus családjáról beszélt és arról, hogy az tartozik Jézushoz, aki hallgatja az Ő Szavát. Ahhoz, hogy helyesen tudjuk követni Jézust a családunkban is rendet kell, hogy tartsunk - mondta az igehirdető.

Vinczéné Pálfi Judit missziói előadó-tanácsos a lelkészfeleségről, mint édesanyáról tartott előadást. Fontos az, hogy milyen értékrenddel jönnek a házastársak otthonról, ha értékrend-eltolódás van nehéz egymásra találni. Lukács evangéliuma elején Zakariásról a papról és Erzsébetről a feleségéről azt olvassuk, hogy feddhetetlen életet éltek. A társadalom el is várja azt a lelkészcsalád tagjaitól, hogy mintacsalád ként éljenek. Nehéz az elvárások kereszttüzében felnevelni egy gyermeket úgy, hogy közben ne érezze azt, hogy ő más. Az, hogy a lelkészcsalád tagja „szuper-példamutató" kell legyen, nagyon sok konfliktushelyzetet teremt.

Az előadó fontosnak tartotta azt, hogy 3 kérdésre tudjon válaszolni minden lelkipásztor-feleség: Ki vagyok én? Mi az életem célja? Hol a helyem? Amíg az ember saját magát nem tudja elfogadni, addig másokat sem. Aki Istennel jár, megtalálja élete célját és értelmét. Előbb Istennel kell rendeznie minden embernek a kapcsolatát és utána könnyebb helyreigazítani az emberi kapcsolatainkat is.

Az előadásban még egy fontos megállapítást hallhattak a jelenlévők: „Az a legdrágább számomra, amire a legtöbb időt fordítom."


Az esperesi hivatal tanácstermében találkoztak
Az esperesi hivatal tanácstermében találkoztak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: