2008-11-14 12:46:46• hírek • Szatmar.ro

Három magyar és egy román bronz

Ez a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokság döntők előtti mérlege.

A Liverpoolban zajló ökölvívó Európa-bajnokság elődöntőiben Magyarországot négy sportoló képviselte. Ennél több elődöntőssel csak Oroszország és Ukrajna büszkélkedhet. Románia egy sportolóval érintett ebben a szakaszban.

 

A legnagyobb sikert a 64 kilogrammos kategóriában szereplő Káté Gyula aratta, aki 8:2 arányban legyőzte az ír John Joe Joyce-t, aki a pekingi olimpián már az első körben útját állta a magyar versenyzőnek. A döntőben az örmény Eduard Hambarcumjan lesz Káté ellenfele..

Közel állt a döntőbe jutáshoz a 91 kilogrammos Darmos József is, aki végig vezetett az örmény Colak Ananikjan ellen, a végén bekapott balhorog azonban megtörte lendületét és 5:4 arányban vereséget szenvedett. Ungvári Miklós élete első felnőtt versenyén is jól tartotta magát a szintén örmény Hovhancs Danieljon ellen, de a végén a kaukázusi versenyző jobban koncentrált. A 60 kg.-os Varga Miklósnak esélye sem volt az orosz Leonyid Kosztyiljev ellen, aki 11:2 arányban legyőzte legyőzte magyar ellenfelét.

Petrisor Gananau szintén bronzéremmel vigasztalódhat, miután 5:2 arányban vereséget szenvedett az orosz Igor Mekoncsev ellen. A dolog érdekessége, hogy Gananau saját pénzén vesz rész a kontinensviadalon, mivel a Román Ökölvívó Szövetség nem támogatta sem a felkészülését, sem a versenyen való részvételét.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: