2013-05-29 14:52:50• hírek • Póti Orsolya

Leleplezték a végzős diákok közös tablóját

Számos rendezvény keretében búcsúznak el a maturandusok iskolájuktól, tanáraiktól és diáktársaiktól. A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban május 29-én került sor a közös tabló leleplezésére.

Május 29-én, csütörtök délben végzős diákok és tanárok várták azt a pillanatot, hogy végre lerántsák a leplet arról a legújabb közös tablóról, amely mostantól a Kölcsey Ferenc Főgimnázium I. emeleti folyosójának falát díszíti.

Az ünnepélyes tablóavatásnak már hagyománya van a Kölcseyben: rövid műsor keretében leplezik le a végzős osztályok közös új tablóját. A rendezvényt Bagosi Ilona magyartanárnő nyitotta meg néhány gondolattal, beszédét pedig egy alkalomhoz illő idézettel zárta.

„A kép hallgat, az emlék mesél, /Emlék nélkül e kép semmit sem ér. /Ha e kép gyűrött lesz, s kopott, /Akkor se felejtsd el, hogy /Voltam, s talán vagyok."

A tanárnő köszöntője után a jelenlévők Komsa Tamás XII. B osztályos diák előadásában hallgathatták meg Ady Endre Üzenet egykori iskolámhoz című versét. A szép szavalatot követően a XII. osztályos diákok lerántották a leplet a tablóról, ezután pedig a diákok és tanárok közösen elénekelték a Gaudeamus igitur kezdetű közismert latin nyelvű diákdalt.

A 2012-2013-as tanévben hat osztály végez: a XII. A matematika-informatika és bilingv osztály, melynek osztályfőnöke Juhász Paula, a a XII. B. matematika-intenzív informatika osztály, Bálint Zsuzsa tanárnő osztálya, a XII. C. természettudományok és intenzív nyelv osztály, Fülöp József tanár úr osztálya, a XII.D. természettudományok osztály, melynek osztályfőnöke Fülöp Gizella tanárnő, a XII. E társadalomtudományok osztály, Nagy Gyula osztálya és a XII. F. filológia osztály, Fehér Imola tanárnő osztálya.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: