2015-03-17 12:18:48• hírek • Szatmar.ro

Lelén emlékezett a Reformátusok Szatmárért Egyesület

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület a Nagykárolyi Református Egyházmegye Esperesi Hivatalával együttműködve megemlékezést szervezett az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére 2015. március 15-én Lelén.

Az ünnepség Nagy Sándor esperes úr igehirdetésével kezdődött. Az igehirdetést követően az esperes úr köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót a meghívott vendégeknek.

Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke, a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője köszöntőjében a magyar nemzet újjászületéséről osztotta meg gondolatatit.

Dr. Végh Balázs Béla az Egyesület alelnöke és a Babes- Bolyai Tudományegyetem szatmári kirendeltségének a vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Balogh Ferenc, Hadad község polgármestere ünnepi beszédében a hazáról, a magyarságról, illetve a Romániában élő magyarjaink mindennapjairól szólóan gazdagította az ünnepségen megjelenteket.

A rendezvény lezárásaként a helyi gyerekek színvonalas és lélekemelő műsort adtak elő, majd a templomkertben található emlékműnél a résztvevők elhelyezhették koszorúikat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: