2009-06-15 17:28:45• hírek • Szatmár.ro

Leleményes csempészek

Jócskán próbára teszik a határőrök éberségét a cigarettacsempészek: autójukban újabb és újabb rejtekhelyeket alakítnanak ki, hogy behozzák az ukrán dohányárút az országba.

A csempészek általában régebbi típusú, még éppen működőképes járművekkel hozzák át ezressével az ukrán cigarettát. Azért nem vásárolnak jobb autót maguknak, hogy amennyibe elcsípik őket, nem gond ha a csempészetért járó pénzbírság fejében lefoglalják azt a hatóságok. A cigarettásdobozokat az autó ülései mögé, karosszériájába, üzemanyagtartálya mellé, motorházába speciálisan erre a célra kialakított rejtekhelyekre teszik, így könnyedén átcsusszannak a nagy rakománnyal a határrendészet orra alatt.

A hétvégén például egy 38 éves halmi férfit csíptek el, amikor közel 5 ezer doboz cigarettát akart áthozni Ukrajnából Romániába. Amikor elkapták, azt mondta a határrendészeknek, hogy nem tudja, hogyan kerülhetett a cigaretta az autóba, bár azt elismerte, hogy nemrég egy ukrajnai műhelyben készítették a rejtekhelyeket az ő engedélyével.

A dohányárú a hátsó ülés alatt, a hátsó lökhárítóban és az első szárnyakban volt elrejtve. Az elkobzott cigaretta összértéke eléri a 20 400 lejt. I. Vasile ellen csempészet vádjával indult eljárás.


A dohányárú a hátsó ülés alatt, a hátsó lökhárítóban és az első szárnyakban volt elrejtve
A dohányárú a hátsó ülés alatt, a hátsó lökhárítóban és az első szárnyakban volt elrejtve


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: