2018. szeptember. 26., szerda
Névnap:
2017-10-16 16:20:05• hírek • MTI

Léleképítő munkatalálkozó

A megyei és országos római katolikus tantárgyversenyek anyagával is készültek a hitoktatók, október 13-a és 15-e közötti találkozójukon.

Szokásos, őszi találkozójukra gyűltek össze a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye hitoktatói október 13-a és 15-e között, a nagyszokondi Szent Ignác lelkigyakorlatos központban. Az ilyen összejövetelek mindig többrétűek, a szervező egyházmegyei főtanfelügyelőség a felfrissülés lehetősége mellett módot akar adni a személyes fejlődésre és keretet a közös munkára, eszmecserére.

Ennek megfelelően már pénteken este kiértékelték a tavalyi tanévet, szombaton pedig munkacsoportokra osztva nézték át a megyei és országos olimpiák anyagát, tették meg javaslataikat. Ugyanígy az új, kompetencia alapú tantervhez gyűjtöttek témajavaslatokat, illetve lerögzítették az egyházzenei énekverseny anyagát a jelen és a jövő tanévre is. Minden fontosabb döntés előtt persze közvitára bocsátották a meglátásokat, következtetéseket. A szombati nap során Schönberger Jenő püspök is meglátogatta a tanácskozó hitoktatókat és elbeszélgetett velük, meghallgatta véleményüket, gondjaikat, lelkesítette őket, majd több papjával együtt szentmisét mutatott be körükben, a Sarlós Boldogasszony tiszteletére szentelt templomban. Ugyanúgy vasárnap is része volt a programnak a szentmise, melyet már Barta Barnabás püspöki titkár, ifjúsági és ministránslelkész mutatott be, s mindkettőt egy korán eltávozott munkatársuk lelki üdvéért ajánlották.

A hitoktatók idén is értékesnek találták együttlétüket, hiszen az említettek mellett a versenyekről, a továbbképzésekről, a fokozati vizsgákról és a lelkigyakorlatokról is szót ejthettek, s ez az információáramlás amúgy, ilyen tömörségben és komplexitásban a hétköznapokban nehezen valósulhatna meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: