2010-03-19 17:18:16• hírek • Póti Orsolya

Fellépett a német kórus

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében német nyelvű műsort szerveztek, amelyen fellépet a gimnázium német kórusa is.

Március 18-án, délután 14 órai kezdettel a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében fellépett a gimnázium német kórusa. A péntek délutáni rendezvénynek két része volt. 14 órától a kórus német dalokkal szórakoztatta a gimnázium diákjait és tanárait, ezt követően pedig dr. Paul Jürgen Porr, az erdélyi Német Demokratikus Fórum elnöke beszélt a hallgatósághoz.

A kórus egyik tagja elmondta a Szatmár.ro-nak, hogy az előadásra körülbelül egy hónapig készültek, és idén ez a negyedik fellépésük. Császár Béla, a gimnázium német tanára és a német kórus vezetője segített a diákoknak a felkészülésben.

A kórus különböző témájú dalokat adott elő; énekeltek egy a cigány életről szóló dalt, valamint a deportálásra való megemlékezéssel is előadtak egy vallásos éneket.  A kórus előadását dr. Paul Jürgen Porr, az Erdélyi Német Demokratikus Fórum elnökének német nyelvű előadása követte. Jürgen az erdélyi szászok eredetéről, valamint betelepedéséről tartott előadást a kórus tagjainak, valamint különböző történelmi adatokat ismertetett a hallgatósággal .

Az előadáson többek között részt vett a Elek Imre, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója és Erdei D. István, parlamenti képviselő.


A Kölcsey Ferenc Főgimnázium német kórusa
A Kölcsey Ferenc Főgimnázium német kórusa





 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: