2010-12-19 19:25:46• hírek • Póti Orsolya

Lélekemelő karácsonyi koncert

Advent utolsó vasárnapján lélekemelő élményben lehetett részük azoknak, akik részt vettek a Szatmári Római Katolikus Székesegyházban megrendezett ünnepi koncerten. A Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor kórusa és a Szatmárnémeti Református Gimnázium gyermekkórusa karácsonyi koncerttel örvendeztette meg a szatmári közönséget.

December 19-én vasárnap, 19 órai kezdettel a Szatmári Római Katolikus Székesegyház egy karácsonyi koncert színhelye volt, amely szép számú közönségnek és a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor kórusának, valamint a Szatmári Református Gimnázium Gyermekkórusának adott otthont.

A „Csillag ragyog az égen" koncert műsorának keretében Arcadelt, Bach, Bárdos, Cheubini, Charpentien, Demény, Dvorak, Handel, Lightfeet, Aurel Pop, Praetorius, és Wade művei szerepeltek, amellyel immár másodszor hangoltak rá egy templomnyi népet az evangéliumra.

Az összevont kórus mellett trombitán Luţai Alexandru, Nagy Dániel, Szabó Tamás, Higyed János Bence; hegedűn Székely Alpár; orgonán/zongorán Balaskó Balázs is közreműködött, valamint vezényelt Higyed Gyöngyi.



A két kórus külön-külön is szolgál, de így együtt különleges hangzással bír, és a Református Egyház jó hírnevét is tovább viszi, ugyanakkor a felekezetközi kapcsolatokra átjárható nyitást biztosít. A kórusok és zenészeik közel 60 tagot számlálnak, és közös céljuk az egyházi és nemzeti zenei kultúra ápolása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: