2012-01-19 07:32:16• hírek • Szatmar.ro

Lélegzetfelszabadító arcgőzölés

Az évszakok váltakozásával a nők is más-más szépségápolási praktikákhoz folyamodnak. Ősszel a szeles, esős-, illetve télen a hideg idő beálltával, egyre gyakrabban tör ránk a megfázás, a nátha és a folyamatos köhögés.

Mi a teendő akkor, ha nem szeretnék folyton gyógyszerekhez folyamodni?

Az előbbi tünetekkel könnyen harcba szállhatunk, ha gyógynövényekből készült teakeverékből arcgőzölést alkalmazunk. A gyógynövények hatása közismert, valóságos csodaszámba mennek. Komolyabb arcüreggyulladás esetén zsályalevélből, kakukkfűből és kamillából készült keverékből inhaláljunk. Az arcgőzölésre időtlen idők óta a legjobb a kamilla, amit a népi gyógyászat a legkülönfélébb panaszok és bajok (görcsoldás, gyulladáscsökkentés stb. ) orvoslására alkalmaz.

Nem véletlen, hogy a megfázások időszakában, ősszel és télen ez a leghasznosabb gyógynövény. A gőzöléshez elegendő, ha fél liter vízhez egy nagyobb evőkanál kamillavirágot felfőzünk, majd az edény fölé hajolva terítsünk a fejünkre egy nagyobb törülközőt és kellő távolságból dugjuk alá a fejünket.

Ne engedjük, hogy a jótékony gőz kiszivárogjon a kendő alól. Közben (hozzávetőleg 10-15 percig) lélegezzünk jó nagyokat a kamillagőzből, szájon és orron át felváltva. Amennyiben még szükségét érezzük és a teafőzet már kihűlt, forraljuk fel újra és ismételjük meg a folyamatot.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: