2020-07-31 09:03:28• hírek • Bede Emőke

Lélegeztetőgépet bocsátott a kórház rendelkezésére az ortodox püspökség

Fotók: Szatmár Megyei Tanács hivatalos Facebook-oldala
Fotók: Szatmár Megyei Tanács hivatalos Facebook-oldala

Egy VG-70 típusú lélegeztetőgépet kapott csütörtökön használatba a Szatmár Megyei Sürgőségi Kórház – közölte a hírt a megyei tanács.

A gép többféle lélegeztetési funkcióval működik, fejlett technológiájának köszönhetően az invazív és nem invazív lélegeztetést egyaránt el tudja látni. A gépet a megyei kórház intenzív osztályán fogják használni a koronavírussal fertőzött betegek ellátására. A lélegeztetőgépet a Szatmár és Máramaros megyei Román Ortodox Püspökség adományozta, az ára hozzávetőlegesen 15 000 euró – ismertette a Szatmár Megyei Tanács.


A küldöttséget Főtiszteletű Timotei Sătmăreanul püspöki helytartó vezette, aki megköszönte az orvosoknak, a kórház személyzetének és Pataki Csaba megyei tanácselmöknek azt, hogy a maguk munkaterületén nap mint nap emberi életeket mentenek, valamint reményét fejezte arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi krízis mihamarabb véget ér. A gépet Dr. Neli Lucia Moroșanu altató szakorvos vette át, aki elmondta: hasonló lélegeztetőgépekkel már dolgozott a kórházban, funkcionalitását tekintve pedig kiválónak tekinthető.



Orvosolják a teszthiányt is

A Szatmár Megyei Tanács minap 4800 darab COVID-19 tesztet adott a kórház laboratóriumának, ezzel egy időre megoldva a készlethiányt. Mivel immár lakossági kérésre is végeznek teszteket, ezért a raktáron lévő tesztek száma viszonylag gyorsan apad. Lévén, hogy a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház csak hosszadalmas közbeszerzés által tudná ezeket pótolni, a megyei tanács szakemberei azonnal beszerzeték a szükséges reagenseket a laboratórium számára, biztosítva ezzel annak további zavartalan működését. Az 50 doboz, egyenként 96 tesztet tartalmazó csomag mintegy 100 000 lejbe került.




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: