2020-03-20 08:25:42• hírek • Szatmár.ro

Lélegeztetőgépeket vásárolnak a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház és a tüdőkórház számára

A Szatmár Megyei Tanács csütörtökön Pataki Csaba tanácselnök felszólítására jóváhagyott 500.000 lejt a megye tartalékalapjának kiegészítésére annak érdekében, hogy szükség esetén azonnali módon közbe tudjanak avatkozni a koronavírus terjedésének megfékezésében – osztotta meg a hírt Facebook-oldalán a megyei tanács.

Ezt az összeget a Szatmár Megyei Tanács saját apparátusának működésére elkülönített összegből tudja fedezni. Mindezek mellett megszavazták a tanács alárendeltségébe tartozó kórházak új beruházási listáját is, mely gyorsított eljárásban teszi lehetővé a szükséges orvosi berendezések és felszerelések megvásárlását:

  • lélegeztető gépek vásárlását a Megyei Sürgősségi Kórház és a Tüdőgyógyászati klinika számára
  • egy konténer vásárlását az Avasfelsőfalui Városi Kórház számára, ahol a koronavírus fertőzések szűrését végzik majd el
  • további egészségügyi felszerelések vásárlását az intézmények megfelelő működéséhez

A megyei tanácsosok ezen felül a műszaki – gazdasági mutatók megszavazása után jóváhagyták a “ROcHUs – Care for health in Satu Mare and Szabolcs-Szatmár-Bereg counties” nevet viselő projektet is, annak költségeit és a partnerséget. A RocHUs projekt, mely a magyarországi Szabolcs – Szatmár – Bereg megyével közösen zajlik, a két megye lakosságának egészségügyi ellátásásának javítását célozza az egészségügyi infrastruktúra fejlesztésével. A legfontosabb célkitűzések a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház főépületének kibővítése, fontos orvosi műszerekkel való felszerelése, továbbá egy helikopter leszállópálya építése az új épületszárny tetejére. A projektnek hozzávetőlegesen 12,5 millió euró a vissza nem térítendő támogatása - derül ki a tájékoztatóból.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: