2008-08-07 09:11:35• hírek • Csenteri Judit

Lelassul a gazdasági növekedés

Az európai vállalatok felkészülnek a gazdasági növekedés lelassulására.

Az Európai Unió területén belül lévő vállalatok máris elkezdtek munkahelyeket felszámolni, csökkenteni a termelést, illetve minél kevesebb embert alkalmazni annak érdekében, hogy költségeiket csökkenteni tudják, s ezzel együtt felkészüljenek a gazdasági növekedés lelassulására - írja a „Financial Times", brit napilap.

Ilyen, s hasonló védekező eljárásokkal lehet találkozni szinte minden gazdasági szektorban, az autógyártástól megkezdve egészen a banki szektorig.

A KPMG vállalat nagy-britanniai igazgatója szerint az ő stratégiájuk az, hogy minden nem feltétlenül szükséges költséget befagyasszanak. Azokat a szabad munkahelyeket, amelyeket nem muszáj, nem töltik be, s ezáltal máris megtakarítanak némi költségeket.

A Smurfit Kappa ír cég igazgatója hozzáfűzte, hogy ők is elindítottak már egy „költség-csökkentő programot". Elmondása szerint Európa egy gazdasági visszaesés felé tart, amely sokkal mélyebb lesz annál, mint ahogyan azt sokan gondolnák.

A nagy autógyártók, megkezdve a Fiattól a Mercedesen keresztül egészen a BMW-ig, mind csökkentik termelésüket, a repülőtársaságok pedig, mint a British Airways vagy a Ryanair, csökkentik útjaik számát Más vállalatok, vagy a banki szektor szerepelői pedig munkahelyek felszámolásával csökkentik költségeiket.

Cs. J.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: