2011-08-30 14:42:27• hírek • Szatmár.ro

Lejárt szavatosságú húsok, koszos víz a medencében

Az ákosi strandra lakossági bejelentés miatt mentek ki a fogyasztóvédők.

Sajtótájékoztató keretein belül mutatta be Valentin Breban, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetője az elmúlt hetekben végzett ellenőrzések eredményeit. A megszokott általános ellenőrzési akciók mellett az elmúlt napokban figyelmüket a fagyasztott élelmiszerek felé irányították. Nagykárolyban két kereskedőt is találtak, akik olyan fagyasztott húst árultak, melynek sérült volt a csomagolása, s így a termék a jéggel - és még mi egyébbel - érintkezhetett. Egy nagykárolyi és két szatmári cégnél is találtak olyan terméket, amelynek a nettó súlyát a csomagoláséval együtt adták meg, így gyakorlatilag a vásárló hús-árban fizette ki a csomagolást is. Az ellenőrök elkoboztak továbbá 15 kilogramm húst is, amelynek a szavatossági ideje már 10-20 napja le volt járva.

A megalapozott lakossági bejelentések elsősorban a turizmus területéről érkeztek. Többen is telefonon értesítették a fogyasztóvédőket arról, hogy az ákosi strandon a medence vize annyira koszos, hogy kedvük sincs belemenni. A helyszínre érkező fogyasztóvédők már csak a leengedett víz után maradt szemetet, döglött bogarakat és egyéb szennyeződéseket találtak. Mint kiderült, a fürdőzők addig veszekedtek a strand üzemeltetőjével, amíg az egy hónap használat után lecserélte a vizet. Emellett egyéb hiányosságokat is találtak az ellenőrök, a kiszabott büntetés összege 30 ezer lej volt.

1500 lejes büntetést kapott továbbá egy tasnádi panzió, ahol egy máramarosi turista interneten foglalt szállást, jelezve, hogy csak 17 óra körül venné át a szobát. A megegyezést követően amikor a hölgy Tasnádra ért, már nem volt üres szoba, hiszen a panziós kiadta azt, mivel csak 17 órakor érkezett - addig minden szobába talált vendéget. A jogoson felháborodott nő a fogyasztóvédőkhöz fordult.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: