2010-02-09 13:25:31• hírek • Gozner Gertrud

Panaszt tett a fogyasztóvédőknél

Érdekes bejelentés érkezett a múlt héten a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez - tudtuk meg Valentin Breban-tól, a hivatal vezetőjétől. Egy nő az egyik kábelszolgálató cégre tett panaszt, miszerint annak alkalmazottja fizetéskor egy szívecskékkel díszített számlát adott át az érintettnek.

A hivatali pontossággal kitöltött adatok mellett ugyanis olyan rajzocskák jelentek meg az okmányon, amelyeknek leginkább egy Bálint-napi üdvözlőlapon van a helyük - magyarázta Breban. A hölgy azonban nem értékelte ezeket a jelecskéket, és a hivatalhoz fordult ez ügyben. A felügyelőség pedig figyelmeztetésben részesítette a céget, hogy ez többet ne forduljon elő.

Január folyamán lépett érvénybe az Országos Fogyasztóvédelmi Felügyelőség határozata a valutaváltók működési szabályzatáról. Ennek kapcsán a hivatal felhívja minden lakos figyelmét, hogy bármilyen tranzakció előtt a következő részletekre kell figyelniük: jól látható helyen és olvashatóan legyenek feltüntetve az árfolyamok mind az utcán, mind az üzlet belsejében, mielőtt átadná a pénzösszeget előbb kérje és olvassa át figyelmesen az elfogadási dokumentumot.

Ebben fel kell legyen tüntetve a beváltott összeg, az átváltási árfolyam és az ezért kézhez kapott összeg. És ami a legfontosabb, hívják fel a figyelmet, ne írja alá ha nem ért egyet vele. A hivatal szerint 24 órán belül bárki kérheti a tranzakció megsemmisítését, ha észreveszi, hogy a papíron közölt összeg különbözik az üzletben kifüggesztettől. Mindezen visszaélésekért a valutaváltók ezer és 20 ezer lej közötti összegekre büntethetők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: