2010-10-05 16:17:47• hírek • szatmar.ro

Lejárt szavatosságú üdítők

Lejárt szavatosságú  üdítőket, nektárokat forgalmazott a legtöbb Szatmár megyei cég  – derült ki a fogyasztóvédelmi hivatal legutóbbi ellenőrzési akciója során.

Augusztus 2 – szeptember 24. között húsz Szatmár megyei kereskedelmi egységben – két termelőnél, három forgalmazónál és tizenöt boltban – ellenőrizték az üdítőket a megyei fogyasztóvédelmi hivatal munkatársai. Talán nem is volt olyan hely, ahol ne találtak volna valamilyen kihágást – legyen szó  az üdítők felcímkézéséről, a tárolásáról, vagy a szavatossági idejéről.

Nagykárolyban és Ugocsakomlóson például összesen 50 liter egy-két hónapja lejárt nektárra és  üdítőre bukkantak, több település boltjában nem tüntették fel látható helyen az árakat, sőt, két olyan szatmárnémeti üzletet is találtak, ahol nem a megfelelő körülmények között, hűtőben, hanem a napon tartották a frissítő italokat.

A forgalmazóknál és a boltokban átvizsgált áruk, mintegy 12 ezer liter közül 8840 litert időszakosan ki kellett vonni a forgalomból, 2090 litert pedig teljesen, mivel lejárt a szavatosságuk.

A húsz kereskedelmi egység közül tizenegyet összesen 75 ezer lejes pénzbírságra ítéltek a fogyasztóvédelmi felügyelők, négyet pedig írásbeli megrovásban részesítettek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: