2010-04-27 14:34:48• hírek • Szatmár.ro

Lejárt óvszert forgalmaztak

Valentin Breban igazgató
Valentin Breban igazgató

Nagyon sok panaszos kereste fel április első felében is a Regionális Fogyasztóvédelmi Hivatalt - nyilatkozta tegnapi sajtótájékoztatóján Valentin Breban, a Szatmár megyei iroda vezetője.

„Egy, a Titulescu téren található üzemanyagtöltő-állomáson vásárolt egy szatmári panaszos óvszert, azonban otthon azt tapasztalta, hogy a doboznak csak a külső részén felel meg az előírásoknak a szavatossági idő, a benne található termék azonban már rég lejárt. Mivel már az elmúlt hónapban is megbüntettük a kereskedelmi egységet lejárt szavatosságú élelmiszerek forgalmazása miatt, ezúttal sem úszták meg: 1500 lejes pénzbírságot kaptak" - magyarázta a fogyasztóvédelmi felügyelő.

Mint kiderült, nem ez volt az egyetlen kirívó eset: az elmúlt héten több családos szatmári is panaszt tett egy, a megyeszékhelyen újonnan megnyílt temetkezési vállaltra, mivel az éjszaka is fényes kirakatban hirdette koporsóit, a gyerekek pedig féltek ezért kinézni az ablakon. „Az ügyet sikerült megbeszéléssel megoldani, a vállalkozás éjszakára besötétítette a kirakatot, így a kedélyek is lenyugodtak" - mondta Valentin Breban.

Április 1-15. között egyébként a fogyasztóvédelmiek egy tematikus ellenőrzési akciót is végeztek: huszonkét Szatmár megyei kereskedelmi egységben vizsgálták meg az ott árusított rizst. Az akció során 21 boltban bukkantak hiányosságokra, a 820 kilogramm megvizsgált termék közül 636 kilogramm esetében probléma volt a felcímkézéssel, a minőséggel, illetve a szavatossági idővel.

A vizsgálatot követően 388 kilogramm rizst ki kellett vonni időlegesen a forgalomból, a szabálytalan kereskedőket pedig összesen 111 000 lejes pénzbírságra kötelezték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: