2007-03-27 18:54:19• hírek • István Löchli

2% az adójából sokat segíthet

 Az adó 2%-nak felajánlásával idén is lehet támogatni a civil szervezeteket.

Az 571/2003-as törvény, 57-es és 84-es cikkelye alapján minden adófizető állampolgárnak jogában áll, hogy személyi jövedelmadója 2%-ával támogasson egy civil szervezetet.

Több megyebeli civil szervezet kampányol, melyben felkérik a lakosságot, hogy személyi jövedelemadójuk 2%-át civil szervezeteknek adományozzák. A tavalyi évi statisztikák szerint Szatmár megyében összesen 68 ezer munkaviszonnyal rendelkezőt regisztráltak. Ebből 11225 személy adta személyi adójának 2 százalékát különböző civil szervezeteknek. Az így felajánlott segítségből összesen 298977 RON gyűlt össze, mely a 2005-ös évhez képest 4,3%-os növekedés. A tavalyi évhez képest most nem szükséges az adóbevallást mellékelni csak a formanyomtatványokat kell kitölteni és elküldeni a megyebeli adóhivatalokhoz, melyen a támogató feltünteti a szervezet azonosítási adatait és bankszámla számát. A formanyomtatványokat az adóhivatalnál vagy a civilszervezeteknél lehet igényelni, a felajánlások leadásának végső határideje 2007. május 15-ig meg kell történjen.

 A Szatmárnémeti Caritas szervezet idén is elindítja a „2% az adójából 100% emberségből” című kampányát, melyben felkérik a lakosságot, hogy adója 2%-val támogassa a szervezetet.

A tavalyi évben összegyűlt 16684 RON-t a szervezet által nyújtott szolgáltatások fejlesztésére fordították, hogy minél színvonalasabban tudják támogatni a rászorulókat. A szervezet immáron 17 éve dolgozik a rászorulókért Szatmár és Máramaros megyékben, és évente több ezer gyermek, idős ember, sérült és szociálisan rászoruló részesül a szervezet által nyújtott szociális szolgáltatásokban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: