2006-04-14 12:45:37• hírek • Noemi Brigitta Boros

2% az adóból, 100% emberségből!

Éljen Ön is törvény adta lehetőségével,és támogassa az Ön közösségében élő rászorulókat!

A Szatmárnémeti Caritas Szervezet elindítja „2% az adóból, 100% emberségből!” című kampányát. A szervezet 15 éve dolgozik a rászorulókért Szatmár és Máramaros megyékben. Évente több ezer gyermeket, idős embert, sérültet és szociálisan rászorulót támogat. Az 571/2003-as törvény, 57-es és 84-es cikkelye alapján minden adófizető állampolgárnak jogában áll, hogy személyi jövedelmadója 2%-ával támogasson egy civil szervezetet, ezáltal pedig a közösségében élő rászorulókat.            

A törvény tehát lehetőséget ad  arra, hogy az állampolgárok döntsenek arról, hogy hogyan költi el az állam a befizetett személyi jövedelmadójuk 2%-át.

Ha érdeklődik, vagy eldöntötte, hogy a Szatmárnémeti Caritas Szervezet által szeretné támogatni az Ön közösségében élő rászoruló embertársait, töltse ki a szükséges formanyomtatványt (230 - Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual) a személyes adataival és a Szatmárnémeti Caritas Szervezet azonosítási adataival (Denumire entitate nonprofit: Organizaţia Caritas Satu Mare Cod de identificare fiscalã al entitãţii nonprofit: R 4960929 Cont bancar (IBAN):  RO80WBAN2511000031600093).

A formanyomtatványt két példányban kell kitölteni, az egyik a felajánlónál marad, a másikat pedig az adólap (adólapok) másolatának kíséretében el kell postázni az illető lakhelyéhez tartozó adóhatóságnak. Azok az adófizetők, akiknek fizetésük mellett más jövedelemforrásai is vannak, egy másik formanyomtatványt kell kitöltsenek (formularul 200 - Declaraţie specială privind veniturile realizate în anul 2005), amelyet az adóhatóság küld el az illető hivatalosan nyilvántartott lakcímére. Az adóbevallások és ezzel együtt a felajánlások letételének végső határideje 2006 május 15.

2% az adóból, 100% emberségből! Éljen Ön is törvény adta lehetőségével és támogassa személyi jövedelemadója 2%-ával az Ön közösségében élő rászorulókat! Segítsünk együtt!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: