2011-09-14 17:00:40• hírek • Szatmár.ro

Lejárt a szabadság? Szervezz hétvégi kiruccanást!

Ugyan lassan véget ér a nyár, és lejár a szabadság, de a hétvégéket még mindig feldobhatod egy jó kis kirándulással. Nem kell messzire utaznod ahhoz, hogy remekül érezd magad és kellemes időtöltésben legyen részed.

Magyarország fantasztikus termálfürdői, a hangulatos városkák és a Tisza-part minden bizonnyal kedvedre való lesz. Elsőként látogass el a Tisza és a Zagyva folyók találkozásánál épült városba, Szolnokra, ugyanis itt nem fogsz unatkozni.

A kultúrtörténeti emlékek mellett felfedezheted a környék legszebb helyeit egy több mint 130 km turistaútvonalon. A városnéző túra során látogass el a Szolnoki csata emlékművéhez, és a közelben lévő Művésztelephez, majd folytasd utadat az egykori halászfalu hangulatos utcácskáit magában foglaló Tabán városrészhez, ahol megtekintheted a többek között a Tabáni Tájházat és a Szigligeti Színház fantasztikus épületét. Az említetteken kívül még számos más építészeti emlékeket rejt a város. Ha meguntad a mászkálást és egy kiadós fürdőzésre vágysz, mint szinte bárhol Magyarországon Szolnokon és környékén is remek élményfürdőket találsz.



Egy másik lenyűgöző Tisza-parti város Tiszakécske, mely a folyó egyik legszebb kanyarulatában terül el. A városka változatos kikapcsolódási lehetőségeket kínál. Hagyományőrző ünnepségek, a alkotóműhelyek, horgászati és vadászati lehetőségek várják a kikapcsolódni vágyókat. Először Kovács Miklós kékfestő mester műhelyét érdemes megtekinteni a város központjában, ahol egyedi készítésű kékfestő anyagok vásárlására is lehetőség nyílik, illetőleg betekintést nyerhetsz egy országos hírű műhely kulisszatitkaiba.

A műhely szomszédságában található, a XIX. században épült, barokk stílusú római katolikus templom. Ókécske irányába haladva Gyalai Béla Műterem Galériáját tekintheted meg, ahol olajfestményeket, akvarelleket láthatsz régi polgárházi miliőben. Az öreg gesztenyefák alatt sétálva elérsz a századfordulón neogótikus stílusban épült, református templomhoz, ahol külön kérésre megszólaltatják a felújított orgonát.

A Tisza-parton lehetőséged van kis vonattal utazni, az utazás során pedig a folyó egyik legnagyobb kanyarulatát tekintetik meg a turisták. A végállomástól néhány lépésre található a környék leghíresebb fürdőhelye, a Tisza-parti Termálfürdő, ahol minden korosztály megtalálja a számára megfelelő medencét.

Ha igazán nyugodt pihenésre vágynál, akkor látogass el a csendes környezetben lévő Tóth-tanyára, vagy a régi időket felelevenítő Kiss-tanyára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: