2008-11-27 17:01:46• hírek • Parajdi Andrea

Hamarabb ér véget a bulizás

Módosított változatban fogadták el a városi tanácsosok csütörtöki ülésükön azt a működési szabályzatot, amely szigorúan meghatározza, hogy a szórakozóhelyek és a kereskedelmi egységek milyen rendeleteket betartva fejthetik ki tevékenységüket.

Január elsejétől lép életbe a városi tanács által jóváhagyott új működési szabályzat, amelynek részleteiről korábban számos egyeztetés zajlott. Az előterjesztett határozattervezetet november közepén közvitára is bocsájtották, ahol többen is kifejtették véleményüket. Főként a szórakozóhelyek nyitvatartási idejével kapcsolatban hangzottak el javaslatok, amelyeket nagyrészt bele is foglaltak a végleges szabályzatban.

Szatmárnémeti városi tanácsosai elfogadták azt a módosítást, hogy május 1 és október 31 között hosszabb ideig tarthatnak nyitva a szórakozóhelyek. Ebben az úgynevezett nyári időszakban hétfőtől csütörtökig 06-24 óráig, pénteken és szombaton 06-02-ig, míg vasárnap 8-24-ig határozták meg a nyitvatartási időt. November 1 és április 30 között más nyitvatartási idő szerint működhetnek a vendéglátóipari egységek, hétfőtől csütörtökig 06-23 között, pénteken és szombaton 06-01-ig, míg vasárnap 8-23-ig fogadhatják a vendégeket. A nyitvatartási idő meghosszabbítását lehet kérvényezni, azonban csak bizonyos feltételek mellett.

Az új rendelkezés kitér arra is, hogy minden kereskedelmi egység, vagy szolgáltatást kínáló vállalat kizárólag, és kötelezően a Florisal Rt.-vel kell szerződjön a szemétszállításra. A vállalatok maguk kell gondoskodjanak az épületük, és a hozzájuk tartozó zöldövezet karbantartásáról.

Az új rendelet a magánpiacok működtetését is szigorúan szabályozza, előírja, hogy biztosítani kell mellékhelyiségeket illetve parkolóhelyeket. A bódék működéséről is külön fejezet rendelkezik, amely megszabja, hogy csupán azok kaphatnak működési engedélyt, amelyek esztétikusak, és nem forgalmaznak alkoholt, illetve dohányárut.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: