2009-01-26 17:57:55• hírek • Parajdi Andrea

Lejár az engedélyek újításának határideje

Kevés Szatmárnémetiben működő vállalkozás újíttatta meg az engedélyét. A január 31-i határidő lejárta után komoly pénzbüntetésekre számíthatnak a törvényszegő tulajdonosok.

A Szatmárnémetiben működő kereskedelmi és vendéglátó egységek a Polgármesteri Hivatalnál minden évben meg kell újítsák az engedélyüket.

A.városban 1209 engedéllyel működő vállalkozás fejti ki tevékenységét, amelyeknek csupán 11 %-a újítatta meg dokumentumait az idei évre vonatkozóan -tudtuk meg Kiss Bertalantól, a Polgármesteri Hivatal kereskedelmi engedélyek kibocsájtásával foglalkozó osztályának munkatársától.

Ahogyan arról már többször is beszámoltunk január elsejétől új működési szabályzat lépett életbe, amelynek alapján újítják fel a 2009-es engedélyeket. A decemberben elfogadott rendelkezés egyik lényeges pontja a nyitvatartási időre vonatkozik. A vendéglátóipari és a különböző kereskedelmi egységek az új előírás szerint november 1 és április 3 között hétfőtől csütörtökig 06-23 között, pénteken és szombaton 06-01-ig, míg vasárnap 8-23-ig fogadhatják a vendégeket. Az úgynevezett nyári időszakra, amely május 1-től október 31-ig tart, hétfőtől csütörtökig 06-24 óráig, pénteken és szombaton 06-02-ig, míg vasárnap 8-24-ig határozták meg a nyitvatartási időt. Mint megtudtuk az újraengedélyeztetés során ezidáig öt vállalkozás nyújtotta be kérelmét a nyitvatartási idő meghosszabbítására. Az ott lakók aláírásának birtokában a kérvényeket minden bizonnyal jóvá is hagyják.

Az elkövetkezendő öt napban tehát legalább még ezer vállalkozásnak kell megújíttatnia a működési engedélyét, amennyiben kitérnek a kötelezettség alól 500 és 2500 lej közti büntetésre számíthatnak.

Az elkövetkezendő öt napban legalább még ezer vállalkozásnak kell megújítania a működési engedélyét Szatmárnémetiben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: